Bölcs üzeneteket kaphatsz önmagadtól: így fejlesztheted az intuíciódat

Bölcs üzeneteket kaphatsz önmagadtól: így fejlesztheted az intuíciódat

Címlap / Életmód / Ezotéria / Bölcs üzeneteket kaphatsz önmagadtól: így fejlesztheted az intuíciódat

Kétféle születés létezik. Egyszer, amikor fizikai síkon megszületünk, ez mindenkinek az élete kezdetét jelenti. Ami, viszont sokkal meghatározóbb élmény, az a spirituális születés. Az a pillanat, amikor a mély álomból felébredsz és rájössz a létezésed értelmére. Ez nem egy óriási, földöntúli felismerést takar, mindössze a te életedre levetítve, valami különlegeset, amit csak te érthetsz.

Spirituális ébredés

Manapság ezt a kifejezést hallva mindenkiben kétségek támadnak, hiszen annyira elcsépelt lett az évek során. Ráadásul bőven akadnak „jótevők”, akik tettek azért, hogy hitetlenkedve tekintsünk a spirituális ébredésre. Legjobb, ha minden elvárást félreteszel és nem azon rágódsz, hogy ennek milyen formában kellene manifesztálódnia az életedben.

A spirituális ébredés annyit tesz, hogy már nem csak az anyagi világ rabjaként élsz, hanem megnyílnak előtted egész új, ismeretlen kapuk.

Érezned kell belül, hogy nem csak robotként szeretnéd leélni az életedet, hanem akarsz értelmet találni a létezésednek. Nincs erre konkrét időpont, erre mindenkinek a saját tempójában kell megérnie. Ezért is tartom szemfényvesztésnek a különböző szeánszokat, melynek során garantálják a spirituális ébredést. Minden ilyen elől jobb, ha menekülsz, mert ezek biztosan nem az igazi ébredésedet szolgálják.

Jasmin Ne/unsplash.com

Türelem kérdése

Keleti tanítók azt mondják, hogy akkor érkezik el az igazi spirituális ébredés, mikor valaki totális nyugalomban tudja már élni az életét, mert megbékélt sorsával. Ez nem holmi esztelen beletörődést jelent, hanem mélyről jövő elfogadást. Onnantól már nem a folytonos sóvárgás és vágyakozás szerepel az első helyen, hanem a befelé fordulás, vagyis megtalálni a saját életeden belül is a szépséget.

Nem a folyamatos változtatásokon agyalni, mint például a jobb kocsi, jobb ház, szebb külső, hanem megbékélés azzal, ami már most is a tiéd. Félreértés ne essék! Ez nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve hátradőlve a kanapéban leszel életed külső szemlélője, hanem a stresszt, állandó megfelelést és egyéb kártékony érzést felváltja a szeretet, béke és hála.

Mindennek a kulcsa az intuíció

Az intuíció, vagyis a belső hang, megérzés felel az ébredésedért. Ez egyénenként más szinten van, a jó hír, viszont az, hogy mindenkinél fejleszthető. Még mielőtt bekészítenéd a párnákat a lótuszüléshez, el kell mondanunk, hogy nem feltétlen a végtelen hosszú meditáció a titok nyitja. Ártani nem ártasz vele, de valljuk be, nem egyszerű kihívás a mindennapi meditációt beiktatni az életünkbe, ráadásul van, aki egyáltalán nem tud vele azonosulni. Kicsit ez is túlmisztifikált dolog lett a nyugati ember életében. Keleten a szerzetesek lehet, hogy könnyen ülnek egész nap lótuszülésben meditálva, de mi teljesen más életet élünk itt nyugaton.

Meditálni a kocsidban is tudsz a dugóban ülve, a kedvenc zenédet hallgatva. Engedd, hogy gondolataid elkalandozzanak egy olyan irányba, amit nem az elméddel irányítasz. Csak figyelj és légy csak külső szemlélője érzéseidnek és gondolataidnak. Ez jelenti az egó elcsendesítését. Majd kezdj el feltenni magadnak különböző kérdéseket és újból csak figyelj. Lehet, hogy konkrét képek jelennek meg, lehet, hogy érzések törnek fel, vagy egyszerűen csak kiráz a hideg.

Kezdetben ezek a jelek értelmezhetetlennek tűnnek, de idővel megtanulod jelentésüket, mert pontosan olyan üzeneteket fogsz kapni önmagadtól, melyeket képes vagy értelmezni.

Miután megérkeznek a válaszok, kezdj el hallgatni rájuk és cselekedeteidet is ennek jegyében irányítsd. Ahogy egyre többet gyakorolsz magadon, egyre jobbak és élesebbek lesznek a megérzéseid, sokszor már a kérdésed előtt megérkeznek a válaszok. Ezt jelenti az intuíció.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!