Intim zóna – Szex az első randin?

Intim zóna – Szex az első randin?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Intim zóna – Szex az első randin?

Az első találkozó vízválasztó. És persze meghatározó, visszavonhatatlan és egyszeri. Ezért nem mindegy, mi történik ezen a randin, hiszen első benyomást a másikra csak az első alkalommal lehet gyakorolni. Fontos tehát, hogy kinek mi fér bele ilyenkor, mert ez igenis rányomhatja a bélyegét a kapcsolat későbbi alakulására.

A Csajok és Pasik online társkereső oldal legfrissebb, múlt év végén készített felméréséből az derült ki, hogy a férfiak 86%-ánál, míg a nők 75%-ánál fér bele az első randin a csók. Ahhoz képest, hogy a múlt század derekán ez elképzelhetetlen lett volna, ma már szinte természetes a párkeresők körében. Persze csak akkor, ha kölcsönös szimpátiáról van szó.

– A barátnőmnél voltam házibulin, ahová Pétert is elhozta egy barátja – meséli a fodrászként dolgozó Orsi (26). – Kivételesen jó buli volt, finom borok, jó kaják… Az elején játszottunk Activity-t, és már ez alatt észrevettük egymást, össze-összenéztünk, egymásra nevettünk. Később felkért táncolni, majd egy lassú szám alatt megcsókolt. Tehát mi már a nulladik randinkon csókolóztunk, pedig nem jellemző rám, hogy buliban olyasvalakivel csókolózzak, akit akkor ismerek meg. Szóval kicsit tartottam attól, mit gondol rólam Péter, és reméltem, nem hiszi azt, hogy a következő találkozásunkon az ágyában szeretnék kikötni. A negyedik randevúnkon gondoltuk úgy, hogy végre kiengedjük a palackból a vágyainkat, és nálam aludt. Ennek már harmadik éve, és a szerelmünk azóta is egyre csak mélyül.

Türelmetlenek vagyunk

Sokan mondják, hogy nincs aranyszabály arra vonatkozóan, mi történjen az első randevún, vagyis ember- és szituációfüggő, hogy mindjárt az első alkalommal lehet-e például szex, vagy sem. Ma már nem igazán létezik etikai pellengérre állítás sem, ha valaki már az első találkozón ágyba bújik valakivel, ám tegye. Mégis, jó esetben a tapasztalatok és az évek múlásával szert teszünk egy egészséges önértékelésre, amely segít eldönteni az első randevú kimenetelét.

Benák-Tömöri Judit pszichológus, szexuálterapeuta szerint nincs semmi baj az első randevún elcsattanó csókkal, de azzal már igen, hogy sokan itt nem állnak meg. A fent említett kutatás másik adatát pedig kétkedve fogadja, miszerint a férfiak 40%-a, míg a nők 13%-a van benne a szexben egy jól sikerült első randevú után.

– A kutatás nem tér ki arra, hogy milyen korosztályban végezték a felmérést, én ugyanis azt gondolom, hogy a 16–25 év közötti fiataloknál ennél rosszabb a helyzet, tehát jóval többen szexelnek az első találkozáskor. Sajnos itt van egy olyan generáció, amelynél nem vagy alig történt meg a szexuális felvilágosítás, többek között azért, mert szüleik többsége elvált, és nem jut ideje a gyerekre. Az első ilyen beszélgetésnek a kicsi 3-6 éves kora körül meg kéne történnie a családban, hogy az információk, a jótanácsok és minták az évek alatt beépüljenek a lelkébe. Hogy amikor helyzetbe kerül az első randevún, határozottan tudja, hogyan kell döntenie!

A teljes cikket a Családi Lap 2016 februári számában olvashatod el!

Szerző: Kormos Olga

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!