Inspiráló séta

Inspiráló séta

Címlap / Életmód / Egészség / Inspiráló séta

Biztos veled is előfordult már, hogy csak bámultál egy üres lapot vagy töprengtél valamin, de nem jöttek a megfelelő szavak és a megoldás se jutott eszedbe.

Lehet csak egy sétára van szükséged, hogy átlépj az akadályokon!

A séta nagyszerű inspiráló aktivitás és igazi mentális áttöréseket hozhat, hiszen ilyenkor teljesen elmerülhetsz gondolataidban. Amikor sétálunk agyunk jobb és bal féltekének egyes részeit stimuláljuk, ilyenkor agyunk több területére léphetünk be, mint amikor ülünk. Egy millió évnyi evolúció felszerelte testünket azzal a tulajdonsággal, hogy optimálisan dolgozzon amikor járunk. Továbbá része a testünket erősítő normális folyamatának. Íme néhány tanács, hogyan használhatod ki maximálisan a napi sétát, hogy kilábalj egy mentális útvesztőből és kreativitást nyerj a szabad levegőn.

– Ne vigyél magaddal olyasvalamit ami megzavarna.

Viseleted legyen kényelmes, ne cipelj semmit és hagyd otthon az iPodod. Így nyitott maradsz és kiegyensúlyozott és tudsz koncentrálni.

– Határozz meg egy kényelmes tempót.

Sétálj úgy, ahogyan egyébként is jársz, így tested összhangba kerülsz tested többi ritmikus folyamatával, mint például a szívverés és a lélegzetvétel. Ez az összhang segíthet megtalálni a megoldást a problémádra.

– Séta közben idézd fel a dilemmád, azt a dolgot amelyet tisztán szeretnél látni.

Ez történhet úgy, mint egy kép kivetítése (például látod a kész levelet, aláírva, megcímezve), vagy pedig egyszerű akár egy kérdés („Mit kellene mondanom ennek a személynek?”). Agyad elkerülhetetlenül elkalandozik majd. Hagyd, majd lassan tereled vissza gondolataidat. Ez tudatos gondolkodásodnak és tudatalattidnak összefonott játéka, a valóság és az álmodozás keveredése, mely megmozgatja egész agyad és végül inspirál.

– Gondold ki a problémáid megoldását sétálás közben.

Használd ki az idődet, hiszen az embereknek átlagban 15 percre vagy másfél kilométernyi gyaloglásra van szükségük, hogy kreativitásukkal megoldják amin épp töprengenek.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!