Szerelem / Szex

Ilyenkor a legjobb szeretkezni a tudomány szerint: meglepődsz, de nem éjszaka!

A szex, ha jó

Az élvezetes szex olyasmi, amihez általában nem kell különösebb indok, az emberek magáért az örömért is szívesen űzik. De ha ez nem lenne elég, a minőségi, örömteli szex bizonyítottan jó hatással van a hangulatodra, segít megőrizni a keringésed egészségét, formában tart – igen, akár fogyaszt is! – és tanulmányok szerint akár az életedet is meghosszabbíthatja.

De mitől lesz jó a szex? Nyilvánvalóan segít, ha a partnerek között érzelmi kapcsolat is van, ahogyan ma már azt is tudjuk, hogy a hormonoknak hatalmas szerepe van abban, mennyire találjuk kielégítőnek az együttlétet a partnerünkkel.

És bár a szex, ha mindkét félnek kedve van hozzá, gyakorlatilag bárhol és bármikor jól eshet, mégis ezek a hormonok befolyásolhatják, hogy mennyire élvezi valaki az együttlétet – vagyis, ha a párok azt a pillanatot kapják el, amikor a nap folyamán változó hormonszintjük mindkettőjüknek éppen ideális az együttléthez, akkor a jó szex egyenesen fantasztikussá válhat – legalábbis ezt állítja Alisa Vitti hormonszakértő.

Ilyenkor a legjobb szeretkezni a tudomány szerint: meglepődsz, de nem éjszaka!Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Csakhogy a libidóért felelős hormonok szintje másként alakul a nőkben és férfiakban, így nem könnyű elkapni azt a kis ablakot, amikor mindketten a leginkább zsonganak. De szerencsére azért van átfedés – csak éppen nem éjszaka!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW