Ilyenkor a legjobb szeretkezni. Meglepetés, nem éjszaka!

Ilyenkor a legjobb szeretkezni. Meglepetés, nem éjszaka!

Címlap / Szerelem / Szex / Ilyenkor a legjobb szeretkezni. Meglepetés, nem éjszaka!

A szex, ha jó

Az élvezetes szex olyasmi, amihez általában nem kell különösebb indok, az emberek magáért az örömért is szívesen űzik. De ha ez nem lenne elég, a minőségi, örömteli szex bizonyítottan jó hatással van a hangulatodra, segít megőrizni a keringésed egészségét, formában tart – igen, akár fogyaszt is! – és tanulmányok szerint akár az életedet is meghosszabbíthatja.

De mitől lesz jó a szex? Nyilvánvalóan segít, ha a partnerek között érzelmi kapcsolat is van, ahogyan ma már azt is tudjuk, hogy a hormonoknak hatalmas szerepe van abban, mennyire találjuk kielégítőnek az együttlétet a partnerünkkel.

És bár a szex, ha mindkét félnek kedve van hozzá, gyakorlatilag bárhol és bármikor jól eshet, mégis ezek a hormonok befolyásolhatják, hogy mennyire élvezi valaki az együttlétet – vagyis, ha a párok azt a pillanatot kapják el, amikor a nap folyamán változó hormonszintjük mindkettőjüknek éppen ideális az együttléthez, akkor a jó szex egyenesen fantasztikussá válhat – legalábbis ezt állítja Alisa Vitti hormonszakértő.

Ilyenkor a legjobb szeretkezni a tudomány szerint: meglepődsz, de nem éjszaka!Kép forrása: nd3000/depositphotos.com

Csakhogy a libidóért felelős hormonok szintje másként alakul a nőkben és férfiakban, így nem könnyű elkapni azt a kis ablakot, amikor mindketten a leginkább zsonganak. De szerencsére azért van átfedés – csak éppen nem éjszaka!

Szóval, mikor a legjobb szeretkezni?

Annak, hogy a szexet, a szexualitást az éjszakával kötjük össze, valószínűleg inkább praktikus okai vannak – a legtöbb párnak ilyenkor van ideje, ilyenkor tudnak kettesben maradni, plusz a szexualitáshoz kapcsolt tabuk is a sötétség leple alá terelik az egymásra vágyó párokat.

Pedig a hormonszakértő szerint a fantasztikus szexuális élményre délután 3 órakor van a legnagyobb esélye a pároknak.

Normál bioritmussal számolva ez az az időpont, amikor a nők kortizol hormonjai a csúcson járnak, ezzel energiát és éberséget hozva nekik, ugyanakkor a férfiaknak is ilyenkor a legmagasabb az ösztrogénszintje, ami segít nekik, hogy érzelmileg is együtt tudjanak lenni a szex alatt.

Persze, a legtöbben nem engedhetik meg maguknak, hogy elrohanjanak munkából egy pásztoróra kedvéért, de ha legközelebb például nyaralást terveztek, lehet, hogy a múzeumlátogatások meg kávézók között érdemes néhány szállodában töltött, délutáni órát is betervezni a programba…

A reggel sem rossz!

Ha a délutáni együttlétet nem is olyan könnyű összehozni, reggel talán megéri kicsit korábban kelni: a szakértők szerint ugyanis a kora reggeli órák szintén alkalmasak lehetnek a szenvedélyes szeretkezéshez. Nem csak azért, mert ilyenkor mindenki kipihentebb és kevésbé stresszes, mint például egy hétköznap éjszaka, hanem azért is, mert a férfiaknak jellemzően ilyenkor magasabb a tesztoszteronszintje, ami jobb szexuális teljesítményhez vezethet.

A reggeli együttlétet pedig akkor is érdemes megfontolni, ha nem kizárólag az örömszerzésért szeretkeztek, hanem komolyabb terveitek is vannak: egy olasz vizsgálat szerint ugyanis azoknál a pároknál, akik a kora reggeli órákban bújtak össze, nagyobb eséllyel történt meg a megfoganás!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást