Így jöhetsz rá, mi okozza a legnagyobb örömöt neked az ágyban – a szexológusok szerint 

Így jöhetsz rá, mi okozza a legnagyobb örömöt neked az ágyban – a szexológusok szerint 

Címlap / Szerelem / Szex / Így jöhetsz rá, mi okozza a legnagyobb örömöt neked az ágyban – a szexológusok szerint 

Ahhoz, hogy be tudd azonosítani, mi okoz számodra igazi örömöt az ágyban, szükséged lesz egy kis odafigyelésre és némi kísérletezgetésre.

Találd meg azt, ami a szexen kívül is örömöt okoz számodra

Ha örömszerzésről van szó, sokan kizárólag egy dologra gondolnak, mégpedig a tényleges együttlétre, a szexre. Azonban Ev’Yan Whitney szexológus szerint az első lépés ahhoz, hogy rájöjjünk, mi okoz valódi örömöt nekünk, ha felfedezzük, a hétköznapokban milyen tényezők segítik ennek az érzésnek a kialakulását. Elmondása szerint rengeteget számít, hogy érezzük magunkat egy átlagos hétköznapon, mert végül ez fogja meghatározni, mennyire vágyunk valaki más közelségére.

Azonban nem csak lelki szinten kell a változást keresni, hanem testileg is. 

Érdemes azonosítanod, milyen tevékenységek tesznek boldoggá! Bírod a kemény, izzasztó edzéseket? Akkor alighanem kevésbé fognak lenyűgözni a túlságosan romantikus, már-már „lágy” randevúk. Szívesen kóstolsz új ételeket? Ebben az esetben hangulatba kerülhetsz egy gyertyafényes vacsora után sőt, a finom falatokat az ágyba is becsempészhetitek…

Whitney szerint a ruhatáradat is érdemes felülvizsgálnod és nem csak abból a szempontból, mi áll jól neked. Ha szexinek érzed magadat a bőrödben, akkor arra rátehet egy lapáttal, ha olyan ruhát veszel fel, ami könnyedén, lágyan ölel körül és kellemes viseletet jelent, nem pedig olyat, ami egész nap – tudat alatt – feszélyez és rosszkedvűvé tesz.

Aleksei Ezhkov/unsplash.com

Beszélj róla – ez az egyik első lépés

A szexológusok szerint nagyon sokat számít a saját igényeink megismerését tekintve, ha beszélünk arról, mit élvezünk igazán. Sokan még saját maguknak sem merik bevallani ezeket, pedig itt kellene kezdeni a sort. A szexnek alapvetően lehetőséget kell(ene) nyújtania a kommunikációra is, ami viszont hatalmas előrelépéseket tud jelenteni.

Sajnos azonban a többség nem annyira a tapasztalati úton szerzett élményeket ülteti be a mindennapokba, hanem inkább azt részesíti előnyben, amit látott, hallott.

Ez pedig a legtöbbször oda vezet, hogy a szexuális együttlét szinte színpadi előadás lesz, vagy éppen teljesítménnyel kapcsolatos versengés, nem pedig egy zsigerig átélt, örömökkel és élvezettel teli esemény. 

Ahhoz, hogy ez megváltozzon a te életedben is, fel kell ismerned, mi tesz boldoggá és erről a partneredet is fel kell világosítanod. Ritka, mikor egy páros azonnal összepasszol, általában a kommunikáció és a nyíltság vezet oda, hogy rájöjjetek mi az, ami mindkettőtöknek igazán jó érzés.

Tippek a jobb szexhez
Vlada Karpovich/pexels.com

Ne félj az önkielégítéstől

Többen hajlamosak az önkielégítésre egyfajta furcsa, felnőttkorban elítélendő dologként tekinteni, pedig távolról sem igaz, hogy a kamaszok kiváltsága lenne ez az időtöltés. Nem csak azoknak ildomos rendszeresen örömet szerezniük maguknak, akik éppen egyedülállóak, hanem azoknak is, akik párkapcsolatban élnek. Különösen fontos ez eltérő libidó esetén, valamint akkor, ha egyelőre nem pontosan tudod, mi okoz számodra örömöt.

A saját tested felfedezése Alexandra Fine szexológus szerint elősegíti, hogy majd „élesben”, a valódi együttlét során is nagyobb örömöket élj át.

Elmondása szerint bizonyított tény, hogy összefüggés van az önkielégítés és a szexuális élettel való elégedettség között. Az okok között szerepel az is, hogy ha önállóan megtanulod, mi okoz számodra örömöt, akkor azt már könnyebben begyakorolhatod az együttlétek során, megmutathatod a partnerednek, vagy akár közösen is elkezdhetitek ezt az izgalmas formáját a szexnek. 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!