Csökkenti a rák esélyét és az inzulinszintet az időszakos böjt

Csökkenti a rák esélyét és az inzulinszintet az időszakos böjt

Címlap / Életmód / Egészség / Csökkenti a rák esélyét és az inzulinszintet az időszakos böjt / 3. oldal

Miért érdemes kipróbálnod?

A San Diegói Egyetem Orvostudományi Karának köszönhetően egy idén publikált tanulmányból megtudhattuk, hogy az általuk vizsgált, cirkadián ritmushoz igazított időszakos böjt számos pozitív élettani hatással bír. Kiderült, hogy a böjt javítja az anyagcsere működését, az anyagcsere egészségét, csökkenti az elhízás esélyét, az éhgyomri vércukorszintet. Ennek az étkezési formának köszönhetően az emlőrák tumoros növekedése is lassítható.

Korábbi kutatások már kimutatták, hogy az elhízás automatikusan növeli a rákos megbetegedések kockázatát, valamint negatív hatással bír az inzulinszinte. Sőt, még a természetes bioritmusunkat is képes megváltoztatni.

A kísérlet során bebizonyosodott, hogy a túlsúly és az emelkedett inzulinszint felelt a legnagyobb arányban a daganat növekedéséért, azonban a testsúly és az inzulinszint csökkenésére ennek éppen az ellenkezője volt igaz.  Az eredmények tehát arra utalnak, hogy az időszakos böjtnek daganatellenes, anyagcsere-egészség javító és az inzulinszint csökkentő hatása van. 

Az szinte már csak hab a tortán, hogy az időszakos böjt nem váltja ki azt az éhséget, amit feltételeznénk róla, ezáltal azt az ingerlékenységet sem, ami a hosszú távú kalóriakorlátozással jár.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást