Csökkenti a rák esélyét és az inzulinszintet az időszakos böjt

Csökkenti a rák esélyét és az inzulinszintet az időszakos böjt

Címlap / Életmód / Egészség / Csökkenti a rák esélyét és az inzulinszintet az időszakos böjt

Nagy híve lettem az időszakos böjtnek, pedig szinte mindenhonnan azt hallottam, hogy a „reggeli kihagyhatatlan”. Aztán jött a saját tapasztalat és néhány kutatás, ami ezt alaposan felülírta…

Sosem tudtam jóízűen reggelizni, emlékszem, ez gyerekkoromban is probléma volt. Anyukám mindent kipróbált, végül már kekszet kaptam tízóraira, csak egyek valamit délelőtt – persze azt is matricára cseréltem általános iskolában.

Aztán voltak időszakok, amikor valamit ettem reggel, de azt tapasztaltam, hogy sokkal éhesebb leszek, ha reggelizem, mintha csak iszom. Elkezdtem utánajárni a témának: tényleg akkora baj, ha nem eszem semmit?

Úgy hozta a sors, hogy már egy ideje tudatosan, szezonálisan alkalmaztam az időszakos böjtöt, amikor a tanulmányaim során is szóba került a téma. Megtudtam, hogy az időszakos böjt igazi áldás a szervezetünk számára, főleg akkor, ha a cirkadián ritmusunkhoz tudjuk igazítani.

Így ugyanis nem csak támogatja a testünk működését, hanem javítja az inzulinszintet sőt, még a daganatok növekedését is képes lassítani. 

A cirkadián ritmus tulajdonképpen a saját, belső óránk. Ennek működése a növények, állatok, baktériumok, gombák számára teljesen normális és magától értetődő, mi azonban rendszeresen megpróbálunk eltérni tőle. Nem csak az étkezést tekintve, hiszen elég, ha az éjszakába nyúló internetezésre, vagy éppen a váltott műszakra gondolunk. 

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»