Csökkenti a rák esélyét és az inzulinszintet az időszakos böjt

Csökkenti a rák esélyét és az inzulinszintet az időszakos böjt

Címlap / Életmód / Egészség / Csökkenti a rák esélyét és az inzulinszintet az időszakos böjt

Sosem tudtam jóízűen reggelizni, emlékszem, ez gyerekkoromban is probléma volt. Anyukám mindent kipróbált, végül már kekszet kaptam tízóraira, csak egyek valamit délelőtt – persze azt is matricára cseréltem általános iskolában.

Aztán voltak időszakok, amikor valamit ettem reggel, de azt tapasztaltam, hogy sokkal éhesebb leszek, ha reggelizem, mintha csak iszom. Elkezdtem utánajárni a témának: tényleg akkora baj, ha nem eszem semmit?

Úgy hozta a sors, hogy már egy ideje tudatosan, szezonálisan alkalmaztam az időszakos böjtöt, amikor a tanulmányaim során is szóba került a téma. Megtudtam, hogy az időszakos böjt igazi áldás a szervezetünk számára, főleg akkor, ha a cirkadián ritmusunkhoz tudjuk igazítani.

Így ugyanis nem csak támogatja a testünk működését, hanem javítja az inzulinszintet sőt, még a daganatok növekedését is képes lassítani. 

A cirkadián ritmus tulajdonképpen a saját, belső óránk. Ennek működése a növények, állatok, baktériumok, gombák számára teljesen normális és magától értetődő, mi azonban rendszeresen megpróbálunk eltérni tőle. Nem csak az étkezést tekintve, hiszen elég, ha az éjszakába nyúló internetezésre, vagy éppen a váltott műszakra gondolunk. 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást