Idézetek anyákról, anyáknak

Idézetek anyákról, anyáknak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Idézetek anyákról, anyáknak

Anyák napja alkalmából összegyűjtöttük a legszebb idézeteket, gondolatokat az anyákról, nagymamákról, a velük való kapcsolatunkról.

Jobbá tenni mások életét

“Az anyáknak megadatott az emberiség által ismert legnagyobb kincs: a tudat, hogy jobbá tehetik valaki másnak az életét.” (ismeretlen)

Miről is szól az élet?

Miközben megpróbálunk mindent megtanítani gyermekeinknek az életről, gyermekeink megtanítják nekünk, hogy miről is szól az élet.

Szeretet és öröm

Az anya nemcsak egy gyermeknek ad életet, hanem a szeretetnek és az örömnek, amit valaha magának remélt.

Minden jónak a forrása

„Mert te adtál nekem életet, és ami még fontosabb, leckéket arra, hogy kell élni. Te vagy minden jónak a forrása, amit elértem életem során. Mami, köszönetet mondok mindazért, ami vagy és ami én vagyok.” (David, Weatherford)

Feltétel nélküli szeretet

„ Aki jó volt hozzád, az volt az anyád, minden pillanatban gondolt ő reád. Ha sorsod megvadult, s látta, hogy elüt, félretolt az útból, s elé ő feküdt. ” (Falu Tamás)

A nők kiváltsága

„ Anya csak Nő lehet. Ez az ő kiváltsága. Az ő hivatása. A legszebb és legnehezebb. A legnehezebb, hiszen olyan hivatás, amely sosem ad szabadságot, soha nem enged pihenőt, állandó figyelmet, szeretetet, odaadást kér, vár, követel. Ám mégis szép. Mert csak ő ismeri a titkot. Az anyai szív titkát. Hogy miként válik egy új élet önálló emberré.” ( Csitáry-Hock Tamás)

Semmiből mindent

„Igen, lehet, hogy anya tényleg egy pók. Egész életében a semmiből szőtt mindent: ennivalót, csodás ruhákat, szeretetet, taníttatást és tetőt a fejünk fölé. A pók lánya vagyok. Gyönyörűnek látom őt. Egész életemben azon igyekeztem, hogy boldoggá tegyem. Mert amikor boldog, az egész ház ujjong, a falak szélesen mosolyognak, a függönyök repesnek örömükben, a világoskék párnahuzatok nevetnek a kitárt ablakon beáramló napfényben, és a lángnyelvek vidám táncot ropnak a tűzhelyen.” ( Rani Manicka)

Tanítás

„ Az anya nem az a személy, akire támaszkodunk, hanem aki szükségtelenné teszi a támaszkodást.” ( Dorothy Canfield Fischer)

Támasz

„ Két karodban gyermek vagyok, hallgatag. Két karomban gyermek vagy te, hallgatlak. Két karoddal átölelsz, ha félek. Két karommal átölellek s nem félek.”

Önfeláldozás

„ Az anyák, ha észreveszik, hogy már csak négy szelet pite maradt a tányéron öt emberre, akkor azonnal közlik, hogy személy szerint ők sosem rajongtak a pitéért.” ( Tenneya Jordan)

Érett kor

„ Amikor egy nő eljut odáig, hogy elvégezte a munkáját, rá kell jönnie, nagymama lett belőle”

Nagyszülők

„ Senki sem képes arra, amit a nagyszülők tesznek a kisgyerekekkel. Mintha csillagport szórnának a kicsi életére.” ( A. Haley)

Hősies vállalkozás

„ Aki családot akar – és ez manapság hősies vállalkozás-, annak a világ ellen kell élnie. Ernyőt kell vonnia a családja köré, mint egy álarcos védőköpenyt kolerajárvány idején. Meg kell szűrnie, még a levegőt is.” (Müller Péter) 

Tanács

„ Van, amit a szülők jobban tudnak. Van, amikor a legjobb barát sem tudja elérni, amit egy anya igen. És van, amikor úgy érezzük, a helyzet, amibe kerültünk, meghaladja a tudásunkat, és csak egy felnőtt adhat rá elfogadható tanácsot” ( Leiner Laura)

A világ biztos pontja

„ A világon ez az egyedüli pont, mely szilárdan áll, és nem vész valószerűtlenségbe: az a hely, ahol az anyja van. Mindenki más nemlétezővé, árnyékká válhatott, de ő soha. Olyan volt ez, mintha egyedül az anyja lenne élete pillére, sarokpontja, melytől sohasem szakadhat el.” (David Herbert Richard Lawrence)

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!