Párkapcsolat / Szerelem

Hűtlenség vagy sem? Mindenkinek más számít megcsalásnak

Hűtlenség vagy sem? Mindenkinek más számít megcsalásnak

Abban szinte mindenki egyetért, hogy a monogámia szabályait nem tartja be az, aki mással létesít szexuális aktust, ez elég egyértelmű. (Habár itt is sok csalfa jön olyan kifogásokkal, hogy nem számít mert „részeg volt” és hasonlók). A csókolózás is tiltott terület sokaknak és ezzel már vége is annak a listának, ami a népesség nagy része szerint kimeríti a megcsalás fogalmát, és még itt sem volt minden egyértelmű!

Nézzünk pár esetet, ami nem feketén-fehéren jelent félrelépést, mégis mondhatjuk, hogy „szürke terület” a megcsalási spektrumon.

  • Ex bejelölése Facebookon
  • Rákeresés egy kollégára közösségi médián
  • Csetelés, kávézás egy vonzó – ellenkező nemű – ismerőssel
  • A saját párkapcsolat – esetleg szexuális élet – kibeszélése egy vonzó – ellenkező nemű – ismerőssel

Konkrétan egyikre sem süthetjük rá a megcsalás jelzőt, mégsem örülnénk, ha megtudnánk, hogy partnerünk ezt csinálta, ahogy ő sem lelkesedne, ha rólunk derülne ki ugyanez. Ugyan egyik tevékenység sem kifejezetten problémás önmagában, de sokan gondolják úgy, hogy az első – vagy második, harmadik – lépés egy olyan irányba, ami már gond lehet.

Például a rendszeres beszélgetés, csetelés, kávézás valakivel könnyen vezethet egy kialakult érzelmi közelséghez, onnan pedig egy viszonyhoz. 

Az is elfordulhat – habár ritka – hogy a felek tényleg hátsó szándék nélkül kezdenek bele egy ilyen „barátságba”, ami később alakul vonzalommá. Az is lehet, hogy mikor a partnerük ezt megérzi és számonkéri őket, ők teljesen őszintén utasítják vissza a vádakat. Azonban tudat alatt mindketten tudják, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást