Húsvéti nyuszipogácsa tejmentesen

Húsvéti nyuszipogácsa tejmentesen

Címlap / Életmód / Receptek / Húsvéti nyuszipogácsa tejmentesen

Ezek a nyuszipogácsák hangulatosak és jókedvet árasztanak az ünnepi asztalon, s nem utolsó sorban tejmentesek. Így a tejfehérje allergiában szenvedők is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:   30 dkg liszt 25 dkg Liga, vagy más tejmentes margarin 1 evőkanál só 1/3 sütőpor 1 tojás 6 evőkanál hideg víz   A tetejére:   1 tojás tökmag szezámmag   Elkészítés:   A sütőporos lisztet összemorzsoljuk a margarinnal,a tojással,majd beledolgozzuk a sót és a vizet.   Folpackba csomagoljuk, és félórára hűtőbe tesszük.   A tésztát vékonyra nyújtjuk. Nagy pohárral a nyuszi fejét, pálinkással pedig a pofikat szaggatjuk ki. A füleket kézzel formázzuk.   Villával felvert tojással összeragasztjuk a darabokat. Lekenjük a nyuszikat, ráhelyezzük a pofikat és füleket. Újra átkenjük tojással az egészet.   Tökmag lesz a szeme, félbevágott tökmag pedig a foga. A pofikákra a szezámmagot sűrűn, a nyuszifej többi részére pedig ritkábban szórjuk.   Sütőpapírozott tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon világos aranybarnára sütjük.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást