Számodra milyen egy igazán finom húsleves? Tele van zöldségekkel, hússal és mennyei illata van, pont úgy, ahogyan a nagymamáink is főzték, és jól is lakunk vele? A mai világban ez bizony egyáltalán nem is olyan gyakori, mint azt sokan gondolnánk, mert bár otthon továbbra is főzhetünk fantasztikus húsleveseket, ha rendelni vagy elvinni szeretnénk, már közel sem olyan könnyű tartalmas opciókat találni, főleg nem úgy, hogy csakis minőségi alapanyagok kerülnek bele.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Hasonlóan érezte ezt a Cápák között című üzleti showműsor 7. évadában feltűnt Varga László is, akit a húsleves iránti töretlen szeretete indított el azon az úton, amely végül elvezette a saját étterméhez, a Húsleves és Társaihoz. Egy olyan különleges étteremhez, ahol az embereknek nem kell kompromisszumokat kötnie, ha jól szeretne lakni egy finom húslevessel, tárkonyos ragulevessel, Jókai bablevessel és társaikkal, mellettük pedig mennyei főételek és sokféle palacsinta is megtalálható a kínálatukban.
Valóban tartalmas, laktató húslevesre vágyott
Varga László húsleves iránti szeretete hosszú évekkel ezelőttre nyúlik vissza. „Régóta nagyon szeretem a húslevest. Miskolcon, ahová egyetemre jártam, volt olyan vendéglátóegység, ahol adtak akkora adag húslevest, amekkorával jól lehetett lakni. Nekem ez nagyon megtetszett, és később jó párszor jártunk oda a cimboráimmal. Aztán amikor Budapestre költöztem dolgozni, igyekeztem keresni egy hasonló helyet, ahol igazán laktató húslevest tudok enni normális áron. De egyszerűen nem találtam rá” – emlékszik vissza Varga László.
„Étteremben 3, 4 de maximum 5 deciliternyi adagokkal találkoztam, utóbbi már mondhatni óriásinak számított. Én viszont arra vágytam, hogy jóllakhassak ezzel az étellel, és elkezdtem tréfálkozni a cimboráimmal, hogy na majd én csinálok egy ilyen helyet. Ekkor azonban még nem volt semmilyen vendéglátós tapasztalatom, sőt a családomnak sem, ezért háttérbe is szorult ez az ötlet.”
