Szerelem / Szex

Az óvszeren túl – 5 hormonmentes fogamzásgátló módszer

Szerelem a paplan alatt

Pesszárium

A pesszárium ugyanarra az elvre épül, mint az óvszer: megakadályozza, hogy a spermiumok a hüvelybe kerüljenek. A különbség az, hogy a pesszáriumot a nő helyezi fel, a méhszájhoz – ez igényel némi gyakorlatot, de ha egyszer elsajátítod a mozdulatot, már néhány pillanat alatt menni fog.

Fontos emlékeztetnünk rá, hogy bár az elv hasonló, az óvszerrel ellentétben a pesszárium csak a nem kívánt terhességtől véd, a nemi betegségekkel szemben nem! A pesszáriumok különböző méretben kaphatóak, hogy neked melyikre van szükséged, azt a nőgyógyászod segít eldönteni.

Esetleges hátránya lehet, hogy a pesszáriumot az együttlét után még 6-8 óráig kell a hüvelyben hagyni, és ekkor eltávolítani, megtisztítani, tehát igényelhet némi szervezést a használata, viszont mivel – anyagátül függően 1-3, vagy akár 10 évig is használható, az ára kedvezőbb lehet más fogamzásgátló módszereknél. Hatékonysága nagyban függ a használat körülményeitől, de a hibaszázalék sajnos így is 30 körüli, ami viszont sperimicid géllel együtt történő használat esetén 5-6%-ra csökken.

Hüvelytabletta

A hüvelybe helyezhető tabletták mozgásképtelenné teszik a spermiumokat, így azok nem jutnak el a méhbe, ahol beágyazódhatnak.

A tabletta feloldódásához körülbelül 10 percre van szükség, vagyis ennyi idővel a szeretkezés előtt kell a hüvelybe helyezni.

Ha újbóli együttlétre kerül sor, újabb tablettát kell használnotok. A tabletta megbízhatósága nagyban függ a használat precizitásától, a javallatok betartásától. Jó hír viszont, hogy többségük fertőtlenítő hatással is rendelkezik, így nem csak a nem kívánt teherbe esés esélyét csökkentik, de például a fertőzések kockázatát is.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW