Az óvszeren túl: 5 népszerű hormonmentes fogamzásgátlási módszer

Az óvszeren túl: 5 népszerű hormonmentes fogamzásgátlási módszer

Címlap / Szerelem / Szex / Az óvszeren túl: 5 népszerű hormonmentes fogamzásgátlási módszer / 2. oldal

3/5 Naptár módszer

Az egyik legősibb, és kétségtelenül legtermészetesebb fogamzásgátló módszer. Lényege, hogy mivel a ciklusodnak csak bizonyos napjain vagy termékeny, ezeket, tehát a peteérés napjait előre kiszámítva, a többi napon nem használtok egyéb fogamzásgátló módszert, a kérdéses napokon pedig más módszerrel védekeztek, vagy nem éltek nemi életet.

Azt azért le kell szögeznünk, hogy a módszert a legnagyobb jóindulattal sem neveznénk megbízhatónak: még ha általában rendszeres is a ciklusod, 2-3 napnyi csúszás bármikor előfordulhat, a spermiumok pedig a hüvelyben szintén képesek akár napokig is életben maradni.

Ez máris, önmagában is körülbelül egy hetet jelent, amikor tudtodon kívül teherbe eshetsz.

A módszer legfeljebb azoknak a pároknak ajánlott, akik ugyan még nem próbálnak teherbe esni, de ha mégis érkezik a baba, akkor mindketten felkészülten és örömmel tudják fogadni őt.

4/5 Pesszárium

A pesszárium ugyanarra az elvre épül, mint az óvszer: megakadályozza, hogy a spermiumok a hüvelybe kerüljenek. A különbség az, hogy a pesszáriumot a nő helyezi fel, a méhszájhoz – ez igényel némi gyakorlatot, de ha egyszer elsajátítod a mozdulatot, már néhány pillanat alatt menni fog.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást