Divat / Stílus

Így hordd a bokapántos szandálokat, ha vastagabb a lábad

Így hordd a bokapántos szandálokat, ha vastagabb a lábad

Most is divatban maradnak a bokapántos szandálok, amelyek remekül állnak egy tökéletes lábú nőnek. Akinek azonban vastagabb a bokája, annak érdemes azért néhány szempontot figyelembe vennie, hogy ne kelljen lemondaniuk ezekről a remek darabokról. Szóval nem kell kerülni a bokaszandált nekik sem, mivel lehet úgy választani, hogy tökéletesen álljon nekik.

Lapos sarok és szoknyahossz

Ha lapos sarkú, bokapántos szandált szeretnénk, akkor vastagabb bokával érdemes azt inkább térd fölé érő szoknyával viselni, illetve persze a földig érő maxiszoknya is jó választás, hiszen itt nem látszik ki a bokánk a ruha alól.
A térd alá vagy boka fölé érő darabok azonban azonnal a bokára terelik a figyelmet, ezért ha ezt el szeretnénk kerülni, akkor a szoknya hosszára érdemes ügyelnünk.
Szandál: Humanic – Vagabond
Szoknya: Mango, 3 995 Ft.
Top: H&M, 3 990 Ft.
Karperec: Accessorize, 2 100 Ft.
Táska: Mango, 7 995 Ft.

Pánt színe

Erősebb boka esetében különösen fontos, hogy a szandálunk színe megfelelő legyen. Idén divatosak a több színből összeállított szandálmegoldások, ezért a legfontosabb az, hogy a pánt színét megfelelően válasszuk meg.
Ahogy az öltözködésben, úgy itt is fontos, hogy élénk és csillogós színt ne válasszunk arra a testrészre, amelyet nem feltétlenül szeretnénk a figyelem központjába állítani. Éppen ezért bokapántnak a matt, visszafogott színek az ideálisak, a legjobb választás pedig a púder szín, amely részben összeolvad a bőrünk színével.
Ruha: Mango, 15 995 Ft.
Fülbevaló: Reserved, 1 390 Ft.
Szandál: Zara, 13 995 Ft.

Pánt szélessége, lazasága

A pánt szélessége és lazasága szintén fontos szempont, ha ellensúlyozni szeretnénk a bokánk vastagságát. A szélesebb, főleg a közepes szélességű, lazább pántok ideálisak lehetnek, mivel a lazaságnak köszönhetően olyan hatást keltenek, mintha a boka, amelyet körülvesznek, kicsit törékenyebb és vékonyabb lenne a ténylegesnél.
Amit érdemes kerülni, az a szélsőség: a túl széles és a túl vékony pántok kiemelik a boka vastagságát, így csak ráerősítenek annak látványára, míg a túl laza pántok láttatják a tényleges méretet, a szűk pedig még a bezártság és a kényelmetlenség hatását is keltik.
Ing: Esprit, 14 890 Ft.
Rövidnadrág: H&M 2 990 Ft.
Szandál: Mango, 12 995 Ft.
Karperec: Bershka, 2 995 Ft.
Napszemüveg: Reserved, 2 775 Ft.

Alacsonyabb pántú szandál

A bokapántok közül is létezik különböző, nem csak színben és szélességben, de elhelyezésben is. A kicsit alacsonyabban, a boka alatt elvezetett pántok egy kicsit karcsúsítanak a bokánkon, ezért ha ez a célunk, akkor inkább ezeket próbálhassuk.
A különbség látványos lesz, így ha a szélességet, elhelyezést és a színt megfelelően választjuk meg, igazán jó eredményt érhetünk el. Persze az is sokat számít, ha ezek a pántok nincsenek díszítve, inkább csak a stabilitást szolgálják, mivel a kövek, csatok és egyéb díszítések fényük és kiterjedésüknek köszönhetően is sajnos erősen szélesítik a bokát.
Szandál: Humanic – Buffalo
Ruha: Mango, 9 995 Ft.
Táska: Accessorize, 12 000 Ft.

Függőleges pántok

Ha a bokapánt mellett a szandál egy függőleges, a rüsztön végigfutó pánttal is kombinálva van, akkor az képes ellensúlyozni a boka vastagságát. Mint minden függőleges vonal, úgy ez a pánt is karcsúsítja a lábfejet és a bokát is, ezért mindenképpen megéri ilyenben gondolkozni.
Ha a bokapánt a boka alatt elvezetett, testszínű megoldás, míg a függőleges pánt élénkebb és látványosabb kivitelt kap, akkor a két hatás együtt már nagyon sokat ad hozzá a kecses megjelenéshez. Másik tipp, hogy az orránál díszített darabot válasszunk, ez eltereli a bokáról a figyelmet. Nem utolsó sorban a rüsztön futó pánttal ellátott darabok kényelmesek és biztonságosabbak is.
Szandál: Reservd, 6 900 Ft.
Rövidnadrág: Mango, 5 995 Ft.
Póló: Pull&Bear, 4 995 Ft.
Karperec: Stradivarius, 4 595 Ft.

Talp

A talpak szempontjából szerencsére idén is minden divat, így könnyen választhatunk a kínálatból. Érdemes a telitalpú cipőket előnyben részesítenünk, mivel ezek kellően masszívak érzetre és hatásra is ahhoz, hogy a bokánkat ellensúlyozzák.
A platformmal azonban érdemes vigyázni és inkább csak visszafogottan díszített darabokat választanunk, ellenkező esetben könnyen közönséges hatást érhetünk el vele. Mindez különösen igaz akkor, ha ilyen cipő mellé élénken díszített ruhákat veszünk fel.
Cipő: Humanic
Blúz: Esprit, 13 660 Ft.
Nadrág: Mango, 7 995 Ft.
Fülbevaló: Accessorize, 5 250 Ft.

Sarokvastagság

A sarokvastagság is sokat számít, ha arról van szó, hogy egy erősebb bokát kell optikailag ideálissá változtatnunk. A megfelelő sarok kiválasztásával sokszor az ideális lábarányokkal rendelkezők is hajlamosak melléfogni, mivel egy vaskosabb, szélesebb és erőteljesebb sarok bizony egészségtelenül vékonynak mutatja a karcsú bokákat.
Vastagabb bokához viszont ezek ideálisak lehetnek, ezért válasszunk a magas sarkakból nem tűsarkút, inkább oszlop- vagy téglatestszerű, egyenes sarokkal ellátott darabokat. Ezek stabilak, kényelmesek, platform talppal is jól mutatnak, és a sarkak ellensúlyozzák a boka vastagságát.
Nadrág: Esprit, 17 800 Ft.
Szandál: Zara, 13 995 Ft.
Karperc: Accessorize, 3 000 Ft.
Blúz: Mango, 12 995 Ft.

Ideális bokaszandál

Ha tehát úgy érezzük, hogy a bokánk szélesebb a kelleténél, akkor nem kell mást tennünk, mint alaposan szétnézni a semleges, lehetőleg testszínű bokapánttal felszerelt, lehetőleg függőleges pánttal is ellátott darabok között, különösen figyelve arra, hogy a bokapánt ne legyen díszített.
Ezek között keressük meg a telitalpú, vagy vastagabb sarkakkal ellátott fazonokat, és máris megvan az ideális bokaszandál. Ha jobban megnézzük, jó néhányat beszerezhetünk ezek a szempontok alapján az előnyös, kényelmes, nem utolsó sorban pedig nőies szandálok közül, amelyekben jól is érezzük magunkat.
Fentről:
Mango, 21 995 Ft.
Humanic, Buffalo
Zara, 13 995 Ft.
Esprit, 23 750 Ft.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást