Hogyan tisztítsd ki a szervezetedből a nehézfémeket?

Hogyan tisztítsd ki a szervezetedből a nehézfémeket?

Címlap / Életmód / Egészség / Hogyan tisztítsd ki a szervezetedből a nehézfémeket? / 2. oldal

A peszticidek és herbicidek

Hogyan vezesd ki a nehézfémeket a szervezetedből – valószínűleg benned is vannak

A széles körben elterjedt és még mindig alkalmazott peszticidek és herbicidek – vagyis növényvédő és gyomirtó szerek – gyakran tartalmaznak nehézfémeket, így például kadmiumot, arzént és ólmot. Ezek a napi élelmiszer-fogyasztásunk révén óhatatlanul a szervezetbe jutnak. Mennyiségük különösen magas lehet a kenyérfélékben és a feldolgozott ennivalókban. Valószínűleg költségesebb, de hosszú távon egészségügyileg mindenképpen megtérül, ha organikus termékeket vásárolsz vagy ellenőrzött biogazdaságok alapanyagaiból származó élelmiszert választasz.

Erre nem is gondolnál

A lakberendezési tárgyak azok, amelyekről senki nem gondolná, hogy potenciális veszélyforrások.

Ám a régebbi, patinásabb bútorok olyan tűzálló anyagokkal és védőréteggel vannak bevonva, amelyek tobzódnak a nehézfémekben, például kadmiumban és antimonban.

Bizonyos típusú matracok, kanapék és autós üléshuzatok is tartalmazhatnak veszélyes fémeket, és az ezekkel való testi érintkezés a bőrön keresztül fejt ki negatív hatást a szervezetre. Ennek elkerülésére javasolt az olyan márkákat támogatni, amelyek korszerűbb technológiával dolgoznak és égésgátló anyagoktól mentes termékeket kínálnak.

Képek forrása: belchonock/Depositphotos.comsimazoran/Depositphotos.com

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Kovács Ferencné
    2021.07.21., 22:34

    És akkor hogyan vezetjük ki a nehézfémeket a szervezetből?

    Válasz

Írj egy hozzászólást