Hogyan tegyél azért, hogy sokkal intimebb legyen a párkapcsolatod?

Hogyan tegyél azért, hogy sokkal intimebb legyen a párkapcsolatod?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hogyan tegyél azért, hogy sokkal intimebb legyen a párkapcsolatod?

A kapcsolatok többsége azért megy tönkre, mert eltűnik az intimitás, és egy idő után csak a megszokás és a rutin az, ami hajt. Ez részben természetes folyamat, azaz nem kell azt várnod, hogy a párod úgy ugorjon rád, ahogy az első hónapokban, viszont érdemes arra is figyelni, hogy ne haljon ki a közelség kettőtök között. Íme néhány tipp, hogy hogyan találhattok egymásra újra!

Fontos a napindítás

Ha a napod első pillanata az, hogy a mobilodért nyúlsz, mérgelődsz az ébresztőóra miatt vagy rögtön indulsz a kávédért, akkor változtass.

Öleld meg a párodat, adj neki egy jó reggelt puszit vagy bújjatok össze néhány percre. Hidd el, nem emiatt fogsz elkésni, viszont mind a kettőtöknek jobban indul majd így a reggele.

Ha nem együtt töltöttétek az éjszakát, akkor csörögj rá vagy küldj neki egy kedves üzenetet, hogy tudja, gondolsz rá.

Közös étkezések

Ha megszokott nálatok, hogy rohanva bekaptok egy-egy falatot vagy a TV előtt, esetleg munka közben esztek még otthon is, akkor ezen mindenképp változtatnotok kell.

A közös étkezéseknek érdemes megadni a módját, még akkor is, ha csak egy szendvics a vacsora, terítsetek meg, üljetek le az asztalhoz, ha úgy van, bontsatok ki egy üveg bort és beszélgessetek.

Nincs jobb ezeknél a nyugodt pillanatoknál, legyen szó akár egy közös reggeliről vagy egy finom vacsiról.

Vedd ki a részed

Amikor látod, hogy a párod teljesen el van havazva, akkor ne megint az legyen az első gondolatod, hogy rád semmi ideje, hanem próbálj meg segíteni neki, hiszen, ha közösen csináljátok, hamarabb végez és végre egy kis minőségi időt tölthettek együtt.

Lehet, hogy te vagy éppen abban a helyzetben, hogy a gyerekkekkel, a házimunkával vagy a munkahelyi ügyekkel vagy behavazva, ilyenkor ne légy rest segítséget kérni, így több időtök jut majd egymásra.

Légy spontán

Ha már azt sem tudod mikor volt az utolsó alkalom, amikor egy kicsit spontának voltatok, akkor lehet, hogy a rutin kicsit túlságosan is uralja a kapcsolatotokat.

Amikor kettesben vagytok, akkor próbálj meg elszakadni egy kicsit a mindennapi feladatoktól és igyekezz tudatosan kizárni mindent és csak a párodra figyelni.

Ilyenkor belefér egy spontán vacsi, egy hétvégi kiruccanás vagy az is, ha hirtelen egymásnak estek a konyhában.

Add meg a lehetőséget erre, hiszen ezek mindig egy pluszt fognak adni a kapcsolatotoknak!

Ne tartsd vissza a szavakat

Legyen szó egy bókról, egy spontán szeretlekről vagy éppen arról, hogy elmondd, hogy mi bánt, fontos, hogy folyamatosan beszéljetek a pároddal.

A legtöbb kapcsolat azért megy tönkre, mert nem megfelelő vagy szinte egyáltalán nincs kommunikáció a két fél között, úgyhogy légy résen, és ne kövesd el ezt a hibát.

Ha úgy érzed, hogy feszült a hangulat, akkor próbáld meg te megtörni a jeget, amikor látod, hogy a másiknak rossz napja van, akkor légy vele kedves és amikor úgy érzed, hogy szüksége van rá, mondd ki, hogy mit érzel iránta.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást