Hogyan szeretnek a Bika férfiak? – A Bikák szerelmének fény- és árnyoldalai

Hogyan szeretnek a Bika férfiak? – A Bikák szerelmének fény- és árnyoldalai

Címlap / Életmód / Ezotéria / Hogyan szeretnek a Bika férfiak? – A Bikák szerelmének fény- és árnyoldalai

A Bikák alaphangulatát a nyugalom és a derűre való törekvés határozza meg. A jegy szülöttei az olyan körülmények megvalósítására törekszenek, amik a boldog párkapcsolathoz alapvetően szükségesek. De milyen előnyök és hátrányok kísérik a szerelmüket? Mutatjuk!

Stabilitás és kényelem

A Bikák számára nagyon lényeges, hogy mindig biztonságban érezzék magukat, és ez az életük minden területére kihat. Nagyon nehezen váltanak pl. munkahelyet, szörnyen rossznak kell lennie a körülményeiknek ahhoz, hogy ilyesmire vetemedjenek.

Képesek évekre, évtizedekre megragadni ugyanazon a lak- és munkahelyen, valamint ugyanabban a párkapcsolatban is, annyira lételemük az állandóság, a stabilitás.

Ez bizonyos szempontból nagyon előnyös a párkapcsolatokat illetően, ugyanis a Bikák nem tartoznak azok közé, akik egykönnyen kilépnek egy viszonyból. Mindent megtesznek azért, hogy működjön a szerelmi életük, vágyakoznak arra, hogy nyugodt, biztonságos kapcsolatot tudhassanak a magukénak. Ugyanakkor hátrányos is lehet a stabilitáshoz való megrögzött ragaszkodásuk, mert nem igazán akarják észrevenni a párkapcsolati problémákat – márpedig, ha valamilyen nehézséggel nem foglalkozunk, nem kommunikálunk róla, akkor az könnyen elmérgesedhet. Ebből adódik, hogy nagyon sokszor „hirtelen” szakad vége a kapcsolatuknak. Bár a mélyben régóta érlelődik a feszültség, ők próbálnak úgy tenni, mintha minden rendben lenne, egészen addig, amíg tarthatatlan nem lesz a helyzet.

A Bika férfiakra különösen igaz a bölcs mondás, mely szerint a gyomrukon át vezet a szívükhöz az út. Imádnak enni, számukra valódi gyönyört jelent egy-egy kulináris élvezet. Ezen a ponton könnyű őket megfogni: elalélnak, ha főzöl nekik egy ízletes vacsorát, vagy a későbbiek során is egyértelműen kifejezheted számára a szeretetedet, ha pl. egy gasztro-kalandra fizeted be.

Hogyan szeretnek a Bika férfiak? – A Bikák szerelmének fény- és árnyoldalai

Türelmes és kitartó férfiak

A Bikák mellett szól a türelmük, továbbá őszinteségük is: nem ígérgetnek, nem mondanak feleslegesen semmit; amihez a nevüket, vagy a szavukat adják, ahhoz ragaszkodnak is.

A földjegyű Bika férfiakhoz jól illenek a tüzes jegyek: a hevességre, meggondolatlan lépések meghozatalára hajlamos nőket kicsit visszarángatják a talajra.

A jótékony ellentét fordítva is hat, hiszen a tűzjegyű nők kicsit több cselekvésre ösztökélik a Bikákat, akik bizony hajlamosak belesüppedni az otthon és a jólét kényelmébe. Ugyanakkor nem szabad visszaélni a türelmével, és a tűzjegyű nőknek is ügyelniük kell arra, hogy ne feszítsék a végletekig a húrt. Amilyen nehezen lehet felidegesíteni egy Bikát, olyan nehéz lenyugtatni, amikor mégis kikel magából.

Hűségesek, de fontos számukra szex

Az említett stabilitás miatt a Bikák számára fontos a hűség, és ez abból a szempontból sem változik, hogy mennyire lényeges alappillérnek tekintik a szexet. Ugyan sok Bika férfi kifejezetten macsónak tűnik, és általában van is mire büszkének lenniük, valójában fontos számukra a romantika, előnyben részesítik a „klasszikus” szerepeket. A hagyományos értékeket nagyra becsülik, ezért melléjük elsősorban olyan nők illenek, akik otthon érzik magukat a konyhában, nem áll távol tőlük az anyaszerep, és a pénzkeresés legjavát, a családról való gondoskodást inkább meghagyják partnerüknek – legalábbis látszólag.

Hogyan szeretnek a Bika férfiak? – A Bikák szerelmének fény- és árnyoldalai

A Bikák nem ismerkednek meggondolatlanul, legalábbis nem akkor, amikor komolyan terveznek valakivel. A legtöbbször gondosan „körbejárják” a kiszemeltet, és csak akkor kezdeményeznek, amikor már biztosra mentek, előre meggyőződtek róla, hogy a jelölt ideális választás. Ezért, és a hagyományok tisztelete miatt sem igazán érdemes elvenni tőlük a kezdeményező szerepet. Persze, nem kell titkolnod, hogy tetszik, de jobban teszed, ha hagyod, hogy ő cserkésszen be magának.

Képek forrása: dima_sidelnikov/Depositphotos.comnd3000/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást