Hogyan lépj le egy rossz randiról finoman és nőiesen

Hogyan lépj le egy rossz randiról finoman és nőiesen

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hogyan lépj le egy rossz randiról finoman és nőiesen

A legtöbben biztosan jártunk már úgy, hogy ott ültünk egy randin és egyszerűen fogalmunk sem volt, hogy mit keresünk ott. A randizós appok korában elég nagy az esély arra, hogy az illetővel, aki képen olyan vonzónak tűnt élőben nem vagytok egy hullámhosszon, ha pedig így van, akkor talán nem is érdemes vesztegetni egymás idejét, leléphetsz úgy is, hogy ne érezd magad rosszul tőle.

Fogadd el

Azért, mert nem találtad meg életed párját, még maradhatsz udvarias és elfogyaszthatsz egy italt vele kedvesen csevegve. Nem kell azonban órákat töltened valakivel, akivel kifejezetten rosszul érzed magad. Egyszerűen csak kisétálni nagyon durva lenne és neked sem esne jól, egy-két ital után jelezni, hogy menned kell, már teljesen elfogadható. Hidd el, amennyiben a partnered nem egy bunkó, aki illetlenül és kellemetlenül viselkedik veled, belefér.

via GIPHY

Légy barátságos, ne kacér

Persze nehéz eltalálni, hogy az illető ne értse félre, hiszen sokszor egészen keskeny a határ a kettő között, de próbálj úgy viselkedni, hogy a legkevésbé se érthesse félre a jeleket. A legjobb, ha olyan egyszerű és kicsit unalmas kérdéseket teszel fel a beszélgetés során, mint például van-e testvére, vagy milyen középiskolába járt? Mindenképp kerüld a testi kontaktust, az intim témákat és maradj az udvarias csevejnél, majd egy óra múlva nyugodtan jelezd, hogy indulnod kell.

via GIPHY

Zárd rövidre

Rendeltetek egy italt, elkezdődött a beszélgetés, de te már tudod, hogy nem szeretnél egy újabb fordulót. Figyelj arra, hogy nagyjából egyforma tempóban igyatok, így nem lesz alkalma feltenni azt a kérdést, hogy kérsz-e még egyet. Mikor elfogyott az ital, már egyáltalán nem lesz udvariatlanság jelezni, hogy köszönöd a beszélgetést és indulnál.

A bevált mondatok

Persze léteznek nagyon átlátszó mondatok, de azért kitalálhatsz olyat is, ami akár igaz is lehet, így partnered nem bántódik meg, amiért egy üres kifogással rázod le. Íme, néhány jó példa:

  1. „Köszönöm, nem kérek több italt, mert hamar a fejembe száll.” 
  2. „Haza kell mennem, hogy befejezzek egy határidős munkát.”
  3. „A lakótársam elhagyta a kulcsát és be kell engednem a lakásba.”

via GIPHY

Mesélj a barátaidról

Ha nem magadról, hanem sokkal inkább a számodra fontos emberekről beszélsz, akkor ügyesen megtarthatod a kellő távolságot. Eltelik egy óra a randiból anélkül, hogy közelebb került volna hozzád és ezek után talán ő is inkább hazafelé venné az irányt. Ne titokzatosnak tűnj, inkább egyszerűen csak éreztesd, hogy nem akarsz többet megmutatni magadból. 

Mosdószünet

Ha megittad az italodat, szaladj ki a mosdóba és mikor visszaértél egyszerűen már ne is ülj le, ne add meg az esélyt arra, hogy újabb itallal kínáljon. Köszönd meg a találkozást, majd vedd a kabátodat és sétálj ki.

Kínos búcsú

Ha úgy érzed, hogy nem vette a jeleket, akkor egyszerűen csak kérdezd meg, hogy ő merre indul, te pedig rögtön vágd rá, hogy neked a másik irányba kell menned. Lehet, hogy füllentened kell, de legalább lesz időd egy rövid sétával kiszellőztetni a fejedből a kellemetlen randi emlékét és nem kell félned attól, hogy vissza kell utasítanod egy esetleges csókot.

via GIPHY

Válaszd a legegyszerűbb megoldást

Mert néha egyszerűen az is megesik, hogy bármennyire igyekszel jó képet vágni hozzá, nem megy, és nem tudod magad megjátszani néhány órán keresztül sem. Akkor egyszerűen mondd ki, persze kedvesen és finoman, hogy te máris úgyis látod, ti nem egymást keresitek, így elnézést kérsz, de nem rabolnád tovább az idejét.  Egészen biztos lehetsz benne, hogy már vele is történt hasonló és meg fogja érteni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást