Háztartás / Otthon

Eddig rosszul pakoltál be a mosogatógépbe! Mutatjuk, hogyan kell

Eddig rosszul pakoltál be a mosogatógépbe! Mutatjuk, hogyan kell

Hátulról előre!

A mosogatógép bepakolását illetően általában mindenkinek megvannak a saját kis praktikái, ám egy biztos: a legjobban úgy tudsz bepakolni, ha mindig hátulról előre haladsz. Vagyis érdemes teljesen kihúzni a tárolórekeszeket, és a legbelső, leghátsó részükön kezdeni a pakolást, így elkerülve, hogy útban legyen valami, esetleg leverj egy poharat pakolás közben.

Ha erre figyelsz, nem fognak összegabalyodni az edények egymással, és ha nem érnek össze, attól sem kell tartanod, hogy itt-ott koszosak maradnak.

Törékenyeket felülre!

A mosogatógépekben általában a felső kosár szolgál a kisebb edények, poharak, bögrék, vázák tárolására, hiszen itt sűrűbbek a rácsok, kisebb a hely. Azért is érdemes ide pakolni a féltősebb, törékeny darabokat, mert a szűk helynek köszönhetően kisebb az esély az elmozdulásra, törésre. A nagy tányérokat, serpenyőket, lábosokat mindig alulra tedd, ezzel segítve a víz minél egyenletesebb eloszlását, és biztosítva edényeid épségét.

Mosogatógép
istockphoto

Sütés-főzés kellékei

Bár a reklámokban a legpiszkosabb, zsíros szennyeződésekkel tarkított tepsivel is vígan elbánik a mosogatógép a megfelelő tabletta használatának köszönhetően, a valóságban ez nem feltétlen van így.

Biztosan te is tapasztaltad már, ha minden előzetes kezelés nélkül beraktál például egy olyan üvegtálat, melyben húst sütöttél. Bizony, ilyenkor előfordulhat, hogy nem lesz makulátlan az edény, ráadásul a gépi mosogatás során csak még jobban rászáradhatnak a szennyeződések, amelyeket aztán makacsul ragaszkodni fognak az edény falához.

Ezért inkább azt ajánljuk, hogy a sütés-főzés során keletkezett szennyeződéseket áztatással, öblítéssel lágyítsd, mielőtt betennéd a gépbe, hogy biztosra menj az eredményt illetően.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást