5+1 hiba, amit elkövetsz hajszárítás közben

5+1 hiba, amit elkövetsz hajszárítás közben

Címlap / Stílus / 5+1 hiba, amit elkövetsz hajszárítás közben

Nem a megfelelő hajszárítót használod

Ha gyakran szárítod a hajad – márpedig ősztől tavaszig bizonyára pár naponta megteszed – akkor érdemes beleinvesztálni egy minőségi termékbe. Egy jó hajszárító többféle hőfokra, fújási erősségre, ion levegő funkcióra állítható és ezek a lehetőségek mind a hajat védik.

Az ionos hajszárítók negatív ionokat termelnek, melyek a légáramba kerülve nemcsak csökkentik a haj elektrosztatikus feltöltődését, hanem a hajon lévő vízcseppeket tovább porlasztva, azok a hajgyökerekbe szivárognak. Így a haj természetes nedvességtartalma megmarad és kisebb eséllyel lesz száradt, töredezett. A jó hajszárító a szárítási időt is jelentősen lecsökkenti. A szűkítőt is használd, hiszen a koncentrált hő segít minimalizálni a kócolódást és szöszösödést.

Túl sokáig hagyod a hajad törölközőbe csavarva

A pamut törölközők nem tesznek jó a hajnak. A legjobb egy mikroszálas anyaggal finoman kinyomkodni belőle a vizet és az sem tartson tovább tíz percnél. Utána hagyd a levegőn száradni a sörényed, a hajadtól függően: a vékonyszálú haj lehet 80 százalékban száraz hajszárítás előtt, a vastagszálú elég, ha félig száradt, a sűrű hajból ugyanis könnyebb kiszárítani a göndörséget, ha picit nedvesebb.

istockphoto

Túl hamar fésülöd, túl sűrű fésűvel

A haj nedvesen a legsérülékenyebb, ilyenkor a fésülés is roncsolhatja. Mielőtt nekiesel hajkefével, szárítsd meg egy kicsit a hajat úgy, hogy csak a kezeddel borzolod finoman. A haj legyen 50-80 százalékig száraz, mielőtt fésülni vagy kefélni kezded.

A csuromvizes hajat semmi értelme hajszárítóval szárítani, ahogy a már szinte teljesen szárazat sem.

A fodrászok kedvence a nagy körkefe, ugyanis ezzel lehet dús, rugalmas frizurát kreálni, de természetesen mindenki a hajhosszának – és a kívánt frizurának megfelelőt – válasszon. Ha egyenes a hajad, a kerámia kefe ajánlott, ha dús és göndör, akkor a vaddisznósörte.

Nem használsz hővédő terméket

unsplash

Sokan követik el azt a hibát, hogy csak a fejük tetejét fújják be hővédő spray-vel, vagy a krém-állagú anyagot csak a haj végére viszik fel. A fodrászok szerint a legjobb módszer, ha legalább négy részre osztjuk hajunkat és az egész hosszán alaposan eloszlatjuk a terméket, amit aztán finoman át is fésülhetünk.

A tarkódnál kezded a szárítást

Az arcunk körül szárad meg a haj a leghamarabb, ezért érdemes ott kezdeni a szárítást, mert ha a tarkótól indulunk, már száraz lesz, mire előre érünk. Ez különösen fontos akkor, ha frufrunk van, hiszen egyrészt az a legláthatóbb része a frizurának, másrészt azt a legnehezebb kiegyenesíteni.

Nem fordítasz elég figyelmet a hajtövekre

Ha dús hatást szeretnél elérni, elengedhetetlen a hajtövek megemelése. Ha nincs sok időd, vagy nem vagy profi, az a legegyszerűbb, ha fejjel lefelé szárítod a hajad, így nem lapul a fejedre. Még hatásosabb lesz, ha szárítás előtt hajtő-emelő termékkel kened be a hajad. Ha nem sietsz, akkor úgy érheted el a legjobb „lifting” hatást, ha nagy hajcsavarókra tekered a tincseidet és úgy szárítod meg. Így ugyanis garantáltan dús és nagy-volumenű lesz a hajkorona. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást