Sokat hallani azokról az élelmiszerekről, amiket jobb nem megfőzni, hiszen olyan értékes tápanyagok és nélkülözhetetlen vitaminok vannak bennük, melyek akkor hasznosulnak igazán a szervezetben, ha semmilyen hőhatás nem éri őket. De mi a helyzet azokkal az ételekkel, amiket nem ajánlott nyersen elfogyasztani?
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
2. Tej
Persze, a finom, kalciumban gazdag tejtől mi bajunk lehet, ha nyersen fogyasztjuk – gondolhatjuk sokan, azonban a tej nyers – azaz pasztörizálatlan – állapotában egészségre ártalmas baktériumok tömkelegét hordozza magában, így például remek táptalaja lehet a Listeria és az E.coli kórokozónak.
Mindkettő számos problémát okozhat a szervezetben elfogyasztás után, hiszen nekik köszönhetjük a szalmonellát, a bélgyulladást vagy akár a tuberkulózist is. Ha mindenképpen az egészség talaján maradnál, a tehéntej helyett válaszd a növényi alternatívákat vagy a bio tehéntejet, mely sokkal természetesebb.
