Életmód / Lélek

Így szúrhatod ki azonnal, ha valaki telefonon hazudik neked

Így szúrhatod ki azonnal, ha valaki telefonon hazudik neked

A hazugság leleplezése nem könnyű feladat, hiszen számtalan jel utalhat arra, hogy valaki nem mond igazat, de egyáltalán nem állítható egyértelműen, hogy ezek a jelek mind a hazugság elfedését szolgálják. Telefonon keresztül kiszűrni a hazudozókat ennél is komolyabb kihívást jelent, hiszen nincsenek látható jelei a hazudozásnak, ahogy azok egy szemtől-szembeni beszélgetéskor megjelennek. Nem pirul el az illető, nem látjuk, hogy nem néz a szemünkbe, nem piszkálja a fülét vagy az orrát, azaz az árulkodó testbeszéd teljes egészében hiányzik ilyenkor a leleplezéshez, ha nem látjuk azt, akivel beszélünk. 

A legjobb módszer a megtévesztés kiszűrésére, ha a tényekkel szembeállítjuk azt, amit hallunk. Minden, ténytől való eltérés megtévesztést jelezhet. Az alábbi technikák növelhetik a hazugság-kiszűrési képességeinket.

Légy szkeptikus!

A szkepticizmus azt üzeni a beszélőnek, hogy az állításai hiteltelenek. Amikor a hallgatóság bizonyos fokú szkepticizmust mutat, azaz nem hisznek el azonnal mindent, amit hallanak, a hazudozó megpróbálja még erőteljesebben meggyőzni őket arról, hogy amit mondott, az igaz. Az igazságérzettel bíró emberek csupán a tényeket közvetítik, számukra az igazság jelenti az igazságot. Telefonon át hallgatva tehát érdemes odafigyelni arra, hogy a beszélő tényeket közvetít, vagy meg akar győzni a tényekről.

1 2 3

1 hozzászólás

  • Avatar
    Gyula
    2020.11.03., 19:48

    Nem mindegy hogy mit mond nem vagyok itthon vagy nem vagyok otthon .

    Válasz

Írj egy hozzászólást