Háztartásbeli anyukának lenni a legnagyobb ajándék – A férjednek!

Háztartásbeli anyukának lenni a legnagyobb ajándék – A férjednek!

Címlap / Szerelem / Háztartásbeli anyukának lenni a legnagyobb ajándék – A férjednek!

Sokan azt hiszik, hogy otthon maradni egy gyermekkel felér egy hosszú vakációval. Hogy pihengetsz, játszol egész nap, és lényegében azt csinálsz, amit csak akarsz – miközben a férjed dolgozik. Pedig erről szó sincs! Háztartásbeli anyukának lenni óriási meló, ami nem ér véget délután 4-kor, és bár van számtalan előnye, legalább ennyi hátránya is. Mégis, arról kevesen beszélnek, hogy ez mekkora ajándék A PÁRODNAK!

Akárcsak az otthonról végezhető munkákkal, így a háztartásbeliséggel kapcsolatban is számtalan tévhit él az emberek fejében. Rengetegen gondolják azt, hogy szinte semmi dolgod, hiszen pihensz egész nap, és maximum a takarítással vagy a főzéssel foglalkozol. Persze ezek a beszólások mindig azoktól érkeznek, akik még sosem kerültek ilyen helyzetbe, hiszen onnantól kezdve, hogy újdonsült anyaként otthon maradsz, az egész életed megváltozik. És nem, nem lesz egyszerűbb attól, hogy otthon maradhatsz!

Sőt, néha még kicsit vissza is sírod a munkáddal töltött napokat, amikor délután lerakhattad a melót, és hazajöhettél pihenni.

De valójában az, hogy te háztartásbeli anyuka vagy, a férjed számára óriási segítség, és remélhetőleg ezzel ő is tisztában van!

Hiszen te vagy az, aki minden nap eljár bevásárolni, és kitalálja, mi legyen a vacsora. A férjednek nulla energiát kell fektetnie ebbe; szimplán csak leül az asztalhoz, és megeszi azt, amin te órákig dolgoztál. Mindeközben te már előre gondolkodsz, mi legyen a következő napon, hogyan készítsd el, és miként vigyél bele egy kis újdonságot. Ugyanez a helyzet akkor is, ha neki szüksége van valamire. Elfogyott a tusfürdője, nem talál zoknit, esetleg kéne neki egy új cipő; mivel te tudod a méreteit és igényeit, mindent beszerzel helyette. Lényegében van neki egy személyi asszisztense, aki elintézi helyette az egyébként fárasztó dolgokat is.

Rend és tisztaság várja

Meglehet, hogy a lakásotok nem csillog-villog mindig a tisztaságtól, de általában igyekszel rendet tartani. Felporszívózol, rendbe rakod az ágyat, összeszeded a gyereketek után a játékokat; így a párodnak hazaérve ezzel már nem igazán kell foglalkoznia. Ez persze nem jelenti azt, hogy neki nem kell kivennie a részét a nagyobb takarításokból, de tény, hogy a munka után már inkább a pihenésre koncentrálhat. Ez pedig óriási segítség!

Mivel te otthon vagy a gyermeketekkel, szerencsére azzal sem kell foglalkoznia, hogy találjon egy megfelelő bölcsődét, esetleg bébiszittert.

Ez nem csak anyagilag szuper dolog, hanem biztonságban is tudhatja a gyermekét. Nálad jobban senki sem szereti őt a világon, és biztos, hogy mindig a legjobbat akarod neki.

Ezért amikor az egyik fél otthon marad, és háztartásbeli anyukaként éli a napjait, az tényleg egy nagy ajándék a másiknak. Tévhit, hogy így az egyik félre szakad az összes munka, míg a másiknak semmi dolga nem akad, hiszen az elintéznivalók mindig tornyosulnak. Miközben az egyikőtök a pénzszerzésből veszi ki a részét, addig a másikra hárul a takarítás, főzés, gyereknevelés, és a hivatalos ügyek elintézése. Ez az igazi csapatmunka, és egyiket sem lenne szabad kevesebbnek tartani!

Képek forrása: pexels.com

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!