5 hátborzongató turistalátványosság a világból

5 hátborzongató turistalátványosság a világból

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 hátborzongató turistalátványosság a világból

Imádod a horrorfilmeket, kizárólag ijesztő regényeket olvasol, és szinte semmitől sem riadsz meg? Akkor biztosan megfordult már a fejedben, milyen klassz lenne nekivágni egy rémisztő túrának valamelyik szellemvárosban, vagy elhagyatott kastélyban. A világ különböző pontjain rengeteg hátborzongató turistalátványosság bújik meg, mi pedig most összegyűjtöttünk néhányat a kevésbé ismert helyszínek közül.

A hegyoldal koporsói

Még évekkel ezelőtt élt egy különös törzs a Fülöp-szigetek egyik városában, Sagadában. A népcsoport leginkább arról vált híressé, hogy miután valaki elhunyt közülük, nem a földbe temették, hanem a koporsókat a hegyek oldalára rögzítették. Úgy vélték, ezzel a módszerrel közel tarthatják magukhoz az ősi szellemeket, és a testüket is biztonságban tudhatják.

Így pedig bárki, aki a környéken járt, megtekinthette a koporsókat, melynek darabjait a mai napig megőrizték a városban. Nem véletlen tehát, hogy az utóbbi években a horrorfilmek rajongói számára igazi turistalátványossággá nőtték ki magukat ezek a furcsa helyszínek; a látvány ugyanis tényleg szokatlan.

Szellemsziget Japánban

Hashima szigete a 70-es években bányászati telephelyként működött, és több ezren élték itt mindennapjaikat. 1974-ben azonban nyilvánvalóvá vált, hogy kifogytak a szénből, így rövidesen mindenki összepakolta a holmiját, hogy új lehetőséget keressen magának.

Emiatt a sziget mára épp úgy néz ki, mint egy ütős horrorfilm színhelye: üres épületek és elhagyott tárgyak díszítik a környéket.

Mintha egy szellemvárosba léptünk volna!

Templomi kísértet szobrok

Képzelj el egy sötét templomot, ahová belépve minden irányból fehér lepedővel letakart, mozdulatlan alakok vesznek körül.

Akár egy rémálom, nem igaz?

Csehországban pedig ez valóra is válik; az itt található a Szent György templomban ugyanis „kísértet szobrok” lakják az épületet. Még 1968-ban történt az a tragikus eset, amely során egy temetés alatt beomlott a tető, és többen meghaltak.

Egy művész ezt követően a szobrokkal állított emléket az elhunytaknak – és teremtett ezáltal turistalátványosságot a roskadozó templomból.

Csontok kápolnája

Ha már most a nyári szüneteden gondolkodsz, érdemes az idei vakációdat Portugáliába szervezned. És ezt nem csak a homokos tengerpart és az állandó napsütés miatt mondjuk!

Ha szereted a furcsa turistalátványosságokat, ezen a helyen még egy hátborzongató kitérőt is tehetsz a Csontok kápolnájának is nevezett épülethez. Ezt a helyet ugyanis 5000 szerzetes csontjai és koponyái borítják – és megnyitották a kíváncsi látogatók előtt is.

Kígyók szigete

Valójában ez a hely nem számít turistalátványosságnak, ugyanis tilos a belépés, de mindenképpen érdemes megemlíteni Brazília legrémisztőbb területét.

A kígyó szigetnek nevezett vidéken nagyjából minden méteren található egy csúszómászó, ráadásul mindegyik halálosan mérgező harapással bír – emiatt teljesen lakatlan a sziget, és a kirándulásokat is megtiltották az embereknek.

Az utolsó lakosok a világítótoronyban éltek, azonban ők sem tudták hosszú ideig elkerülni a kígyókat, azóta pedig senki sem járt a környéken.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást