A méz ősidők óta fontos táplálékunk – baktériumölő hatása miatt háborúk során még sebek tisztítására is használták. A méz tisztítja a vért, serkenti a vérkeringést, magas energiatartalmának köszönhetően pedig segít a fáradtság leküzdésében. Enzimjei akadályozzák a kórokozók, baktériumok terjedését, ezért egyre többen tartják igazi univerzális csodaszernek.
3/4 Lépesméz
Ezt a fajta mézet érlelik a legtovább a méhek, és hasonlóképpen az akácmézhez, igazi Hungaricumnak számít. Kiemelkedően magas tápanyag tartalmú, nagyon sok nyomelemet és enzimet tartalmaz. Nevét a keletkezéséről kapta, ahogy a méhek viaszfedéllel elzárt lépekbe tárolják a mézet.
A legérintetlenebb mézként tartják számon, mert semmilyen technológiai folyamaton nem megy át, a csupán lépeket darabolják fel és helyezik üvegekbe, így még levegővel sem érintkezik az elfogyasztása előtt. Nem elhanyagolható gyógyhatású csemegénk ajánlott légzőszervi, főleg orrdugulás, homloküreg gyulladás, szénanátha tüneteinek enyhítésére.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!