5 habzsolnivaló barackos süti, receptekkel

5 habzsolnivaló barackos süti, receptekkel

Címlap / Életmód / Receptek / 5 habzsolnivaló barackos süti, receptekkel

Az egyik legzamatosabb nyári gyümölcs a barack, amelyet ehetsz nyersen is, de akár lekvárt is főzhetsz belőle, vagy készíthetsz egy jó sütit. Mutatunk neked most öt szuper sütemény receptet, amelyeknek elengedhetetlen része az aranyló színű barack. Süss velünk te is!

Barackos kuglóf

Az egyik legjobb süti télen-nyáron a kuglóf, amelyet készíthetsz akkor, ha vendégek érkeznek, de csak a magad örömére is. A barackos változathoz ki kell habosítanod 1,5 csésze vajat 3 csésze cukorral és 6 tojással.

Közben egy tálban keverj össze 3 csésze lisztet fél teáskanál szódabikarbónával és negyed teáskanál sóval, majd add hozzá a nedves hozzávalókhoz, és robotgéppel keverd simára az egészet.

Keverj bele 2 csésze friss, hámozott, kockákra vágott barackot, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kivajazott kuglófformában süsd készre a sütit.

Készíts 1,5 csésze porcukoról, néhány csepp citromléből és 1-3 evőkanál tejből glazúrt, amellyel a kihűlt süteményt tudod majd becsíkozni.

Barackos morzsasüti

Ha gyorsan szeretnél összedobni egy finom édességet, akkor az egyik legjobb választás a morzsasüti.

Ehhez egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rétegezz egymásra 4-6 nagyobb, szeletekre vágott barackot.

Egy tálban keverj össze 1 csésze lisztet fél csésze fehér és fél csésze barnacukorral, negyed teáskanál sóval, fél teáskanál fahéjjal és fél csésze olvadt, de nem folyós vajjal, amíg az állaga morzsalékos nem lesz. Tedd a tésztát a barackok tejére, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre.

Langyosan tálald. Egy gombóc vaníliafagylalttal is megspékelheted!

Barackos falatok

Szintén egy gyors süti a barackos falatok, amelyet készíthetsz bolti leveles tésztából, ha nem szeretnél sajátot készíteni.

A leveles tésztát hajtogasd meg, majd szaggas belőlük nagyobb köröket.

Egy nagy üvegtálban keverj össze 4 nagyobb, hámozott és kockákra vágott barackot fél csésze cukorral, 1 teáskanál fahéjjal, 1 csipet sóval és fél citrom levével.

Minden tésztára tegyél egy evőkanálnyit a barackos töltelékből, majd hajtsd félbe a kört, és a széleit jól dolgozd össze.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre a falatkákat, majd ha kihűltek fél csésze porcukorból, 1 tojásfehérjéből és 1 teáskanál mandula aromából készült glazúrral csurgasd le őket.

Pekándiós barackpite

Ha barackos sütikről van szó, a pite nem maradhat ki a sorból.

Egy ízletes, pekándiós változathoz egy tálban keverj össze fél csésze cukrot fél csésze tejszínnel, 2 evőkanál liszttel, 2 tojássárgájával és 2 teáskanál vanília aromával.

Ha simára keverted, adj hozzá 3 kockára vágott barackot, majd egy sütőpapírral bélelt, kör alakú tepsiben süsd fél órán át 180 fokosra előmelegített sütőben.

Amíg sül a pite alja, egy másik tálban keverj össze negyed csésze lisztet negyed csésze barnacukorral, 3 evőkanál kristálycukorral, 2 evőkanál vajjal, 1 teáskanál fahéjjal és fél csésze zúzott pekándióval.

Ha már sült fél órát, vedd ki a pite alját a sütőből, és öntsd rá a keveréket.

Süsd további 20 percig, majd ha kihűlt már szervírozhatod is.

Barackos zabkeksz

Ha egy egészségesebb édességre vágynál, akkor a zabkeksz mindig jó választás.

Szerencsére gyümölcsös változatokban is készítheted ezt a sütit, ezért apró kockákra vágott barackot is tehetsz bele.

A kekszhez keverj össze egy tálban 100 gramm zabpelyhet 90 gramm liszttel, 1,5 teáskanál fahéjjal, 1,5 teáskanál sütőporral, 1 csipet sóval, 2 evőkanál vajjal, 1 nagy tojással, fél csésze mézzel és fél csésze kockázott barackkal.

Ha a tészta összeállt, formázz belőle kis gombócokat, majd helyezd ezeket sütőpapírral bélelt tepsire, és egy kanállal lapítsd ki őket egy kicsit.

Arra ügyelj, hogy a kekszek terülnek, ezért 2 cm távolság legyen a tallérok között.

200 fokos sütőben nagyjából 10-15 perc alatt készre tudsz sütni egy adagot.

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!