Otthon / Háztartás

Gyorstalpaló a saját sütődhöz – Így használd a különböző sütési funkciókat

Sütés

Hőlégbefúvás

Népszerű funkció a hőlégbefúvás, nem is véletlenül. Ilyenkor egy ventilátor mögül már eleve felforrósított levegő kerül a sütőtérbe, és ott átjárja az ételeket.

A funkció ilyen szempontból tehát nagyon hasonlít a légkeverésre, és lényegében a hatása is megegyezik vele: nyugodtan tehetsz be különböző típusú ételeket egyszerre a sütőbe, nem fogják átvenni egymás szagát.

A hőlégbefúvás nagy előnye még, hogy mivel a levegő már eleve forrón érkezik be, és nem egy alsó, forró felület melegíti fel a sütő egész légterét, az is kizárt, hogy például megégjen valaminek az alja, miközben a teteje még nyers marad.

Lassú sütés funkció

Szintén népszerű funkcióról van szó, legalábbis azok körében, akik hajlandóak időt áldozni a jó ételek elkészítésére. A lassú sütés funkciót akkor használd, ha hosszú időn keresztül, legalább 6 órán át sütnél valamit.

Az így elkészített húsok sokkal porhanyósabbak lesznek, mivel megőrzik a nedvességtartalmukat, és szaftosak, omlósak, ízletesek maradnak. Érdemes kipróbálni például egészben sült ételek esetében!

Oldalak: 1 2