4 gyönyörű, megfizethető tengerpart – ahol nincs tömeg

4 gyönyörű, megfizethető tengerpart – ahol nincs tömeg

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 4 gyönyörű, megfizethető tengerpart – ahol nincs tömeg

Nyugalomra, természetközelségre, hűsítő tengeri szellőre vágysz? A következő európai tengerpartok nem számítanak luxusnak, mégis tökéletes feltöltődést és pihenést ígérnek!

Korfu, a smaragd sziget

Ha a kis görög szigetet választod idei nyaralásod úti céljául, biztosan nem fogsz csalódni. A zöld szigetnek is titulált Korfu ugyanis olyan, akár egy valóságos ékszerdoboz – változatos, gyönyörű strandjaival, kristálytiszta vizével, vadregényes, burjánzó növényzetével a Jón-tenger üdítő színfoltja. Szinte minden partszakaszán lehet strandolni, így érdemes autót bérelni vagy robogóra pattanni, és körbejárni a szigetet a lenyűgöző látvánnyal kecsegtető szerpentineken – kavicsos, homokos strandok ugyanúgy fellelhetőek.

Aki nem kedveli a végeláthatatlan, napernyőkkel kirakott, gyerekzsivajtól hangos partszakaszokat, itt jócskán talál csendes, turisták által nem felkapott tengerparti részeket, amelyeket gyakran egy kevésbé feltűnő tábla vagy csupán egy, a partra vezető ösvény jelez, különösképpen a sziget déli oldalán.

Cala Mariolu – Szardínia

Vakítóan fehér, homokos part a vele mesteri kontrasztban táncoló kristálytiszta, türkizkék tengervízzel – elég csak két határon átutaznunk, hogy örökre magunkba szippanthassuk az olasz sziget északi oldalán található, csak csónakkal megközelíthető partszakasz lenyűgöző hangulatát.

A mindössze 200 méternyi parttal rendelkező eldugott csoda közvetlen közelében nem találni hoteleket, lokálokat, civilizációtól hangos létesítményeket, ellenben csendesen zúgó tengervizet és lélegzetelállító sziklákat igen. Egy palack víz, napszemüveg és egy jó könyv – itt másra nem lesz szükséged.

Isola Bella – Szieszta Szicíliában

Kavicsos part, mélykék tenger, szüntelen napsütés. Sokan csak filmekből ismerik ezt a kiváltságos hangulatot, pedig igazán nem elérhetetlen: a Keresztapa bölcsője, Szicília fapados járattal Budapestről mindössze két órányira van.

A piciny dél-olasz sziget varázsát fokozza, hogy egy szűk, vízállástól és időjárástól függő homokzátonyon keresztül lehet csak bejutni a szárazföldről. A mészkőből álló sziklás sziget nemcsak a háborítatlan pihenésre vágyók Mekkája lesz, hanem a vízi sportokat kedvelőké is – Taormina strandjának vize ugyanis hamar mélyül.

Az Isola Bellát, vagyis a „szép szigetet”, mint ahogy neve is mutatja, nem véletlenül tartják számon Szicília legszebb fürdőhelyei között.

Praia de Odeceixe Mar – Portugália

A magyarok körében nincs a top 3-ban Portugália mint a tengerparti nyaralások úti célja, pedig közel 1000 kilométernyi, főként homokos tengerparttal büszkélkedhet.

Az ország Afrikához közelebbi részén húzódik ez a meglehetősen nagy kiterjedésű, homokos partszakasz. A gyönyörű természeti képződményekkel körülölelt strand a szörfösök kedvelt helye, de ha nem vagy szégyenlős, akár meztelenül is megmártózhatsz az isteni habokban – a déli parton található apró öbölben, nevezetesen a Praia de Adegas-ban teljesen átadhatod magad a felhőtlen szabadság érzésének.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást