Allergiára borostyán kő. 10 betegség gyógyító kristályai

Allergiára borostyán kő. 10 betegség gyógyító kristályai

Címlap / Életmód / Ezotéria / Allergiára borostyán kő. 10 betegség gyógyító kristályai

Nem véletlen, hogy az emberiség mindig hatalmas szerepet tulajdonít a köveknek, kristályoknak. Sokszor a legfontosabb szempontnak a kövek értékét tartjuk, és ékszerként hordjuk őket, hol pedig szerencsét hozónak tekintjük és a sikereink biztosítása érdekében viseljük. Olyan is van azonban, hogy gyógyítani szeretnénk velük magunkat, és ezzel a céllal vásároljuk, viseljük őket. Lássuk, hogy milyen problémára melyik kristály lehet a segítségünkre!

Allergia

Az allergia számtalan okból kialakulhat szervezetünkben. Ha az allergia a stressz, a feszültség következménye, akkor arra jó hatású lehet az akvamarin, mivel érzelmileg, lelkileg sokat segít a kiegyensúlyozottság megőrzésében.

A bőr- és a nyálkahártya irritációja miatt kialakuló allergiák esetében a borostyán a javasolt, míg a szervezetben felhalmozódott méreganyagok okozta allergia esetén az achát kristály lehet a leghatásosabb.

A homokbarna, sávos jáspis pedig univerzális kristálynak számít, mivel az allergiák összes típusa esetén segítheti testünket és lelkünket egyaránt.

Alvászavarok

Alvászavarokat kiválthat a rendszertelen életvitel, a szervezetünkben kialakuló gyulladások, a túlhajszoltság és a stressz is. Az achát nagy segítségünk lehet, ha ilyen problémákkal küzdünk, mivel segít ellazulni és nyugodtabb, békésebb álmot biztosíthat. Tegyük a párnánk alá és néhány napon belül már tapasztalhatjuk a hatást.

Az ametiszt segít, hogy álmunkban ténylegesen helyre tehessük a napi eseményeket, és könnyebben dolgozzuk fel a felgyülemlett problémákat.

Az aventurin segít elaludni, a krizopráz pedig távol tartja a rémálmokat, amelyek lehetetlenné teszik a nyugtató alvást.

Bélpanaszok

A bélrendszer betegségei nem csak egészségünket, de közérzetünket és hosszú távon önbizalmunkat is tönkretehetik. Felfúvódás és hasmenés esetén tegyünk egy próbát az acháttal. Az ametiszt szintén hatásos lehet felfúvódás, hasi görcsök esetén, valamint pozitív hatással rendelkezik a viszkető végbélnyílás kezelésében is.

Gyulladásokra, émelygésre leginkább a borostyán javasolt, amelyet a legjobb a zsebünkben hordani, hogy minél hosszabb ideig legyen közel a problémás testrészhez. Vérzés esetén a hematit kővel érdemes próbálkoznunk.

Bőrproblémák

A bőr elváltozásai, betegségei mögött számtalan ok állhat. Ez lehetnek belső probléma, mint például a szervezeten belüli gyulladás, de bőrünk a környezeti hatásokra, a szennyezett levegőre vagy akár a túl erőteljesen végzett tisztításra is reagálhat betegségek, bőrelváltozások formájában.

A legfontosabb módszer ilyenkor mindig a szervezet megtisztítása, amelyben nagy segítség lehet az ametiszt. Fontos, hogy a tisztítás jegyében a követ se fogjuk meg piszkos, vagy vegyszeres, sőt szappanos kézzel sem, mivel így akadályozhatjuk a pozitív eredményt. 

Ciszták

A ciszták kialakulásának is számtalan oka lehet, melyek jó része fizikai, míg mások lelki eredetűek. Az óceánjáspis a kristályok közül a leginkább ajánlott megoldás, mivel segíti a szervezet szöveteinek tápanyaggal való ellátását, amely csökkenti a ciszták növekedésének lehetőségét.

Az óceánjáspis egyben segít a méregtelenítésben is, így a szervezetben felgyűlt méreganyagok gyorsabban és hatékonyabban ürülnek ki, ezáltal a szervezet megtisztul és megkönnyebbül, sőt rövid időn belül a ciszták (legalábbis egyes típusaik) is zsugorodásnak indulhatnak. 

Csonttörés

Régen bevett gyakorlat volt, hogy a törött csontokat rögzítő sínbe, pólyába apait vagy kalcit kristályokat is tettek, hogy ezek is segítség a csontok mielőbbi összeforrását. Az obszidián szintén rendelkezik összeforrást segítő hatással, emellett pedig képes csökkenteni a törés okozta fájdalmat is, amely szintén nagy segítség lehet a gyógyulással járó nehézségek leküzdésében.

Ma már nehezen megvalósítható, hogy a gipszbe beletegyék a kristályokat, de ha teszünk egy próbát velük, akkor érdemes figyelni arra, hogy a lehető legközelebb legyenek a töréshez, és legalábbis napi rendszerességgel érintkezzenek a testünkkel.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»