Kukorica
8 cső zsenge kukorica 4 személyre
Előkészítés: áztassuk 15 percet, majd tisztítsuk le a csövet
Fűszerezés: dörzsöljük át egy evőkanál olajjal
Grillezési idő: 20 percig parázs fölött, alkalmanként megfordítva. Ha előfőzzük a csöveket, a grillezési idő minimális.
Padlizsán
75 dkg padlizsán 4 személyre
Előkészítés: vágjuk keresztben 1-1,5 cm vastag szeletekre
Fűszerezés: ecsettel kenjük át 4 evőkanál olajjal
Grillezési idő: 11-13 perc oldalanként
Cikória
4 fej cikória 4 személynek
Előkészítés: vágjuk hosszában ketté
Fűszerezés: kenjük be egy teáskanál olajjal
Grillezési idő: 10-12 perc oldalanként
Édeskömény
2 közepes édeskömény gumó
Előkészítése: Vágjuk hosszában 1 cm vastag szeletekre
Fűszerezés: kenjük be 4 teáskanál olajjal
Grillezési idő: 6-8 perc oldalanként
Póréhagyma
6 közepes póréhagyma 4 személyre
Előkészítése: távolítsuk el a sötét zöld részeket, vágjuk hosszában félbe
Fűszerezés: kenjük be 1 evőkanál olajjal
Grillezési idő: 11-13 perc oldalanként
Fehér gomba (csiperke)
12 db nagykalapú csiperke
Előkészítése: húzzuk nyársra
Fűszerezés: kenjük be 2 teáskanál olajjal
Grillezési idő: 20 perc, többször is fordítsuk át
Vörös vagy fehér hagyma
4 közepes fej hagyma
Előkészítése: szeleteljük 1 cm vastag szeletekre és szúrjuk keresztül fogpiszkálóval, hogy ne essen szét
Fűszerezés: 4 teáskanál olaj
Grillezési idő: 12-14 perc oldalanként
Zöldhagyma
8 szál friss zöldhagyma
Előkészítése: tisztítsuk le
Fűszerezés: 4 teáskanál olaj
Grillezési idő: 2-4 perc, többször átfordítva
Piros, zöld vagy sárga paprika
4 darab paprika
Előkészítése: vágjuk hosszában 4 felé
Fűszerezés: nem szükséges semmi
Grillezési idő: 10-12 perc oldalanként
Piros káposzta
2 kis fej zsenge káposzta
Előkészítése: vágjuk hosszában négy felé
Fűszerezés: 2 evőkanál olaj
Grillezési idő: 5 perc oldalanként
Cukkini vagy sárga tök
4 közepes cukkini vagy tök
Előkészítése: vágjuk hosszában 1 cm vastag szeletekre
Fűszerezés: 4 evőkanál olaj
Grillezési idő: 5 perc oldalanként
Paradicsom
4 közepes édes paradicsom
Előkészítése: vágjuk keresztben ketté
Fűszerezés: 2 evőkanál olaj
Grillezési idő: 14-17 perc oldalanként
Koktélparadicsom
4 fürt koktélparadicsom
Előkészítése: húzzuk nyársra vagy hagyjuk rajta a szárát
Fűszerezés: 2 teáskanál olaj
Grillezési idő: 5-7 perc többszörös forgatás mellett
Barna gombák
4 nagy fej gomba
Előkészítése: távolítsuk el a szárat
Fűszerezés: 4 teáskanál olaj
Grillezési idő: 15 perc oldalanként
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!