Furcsa férfidivatok, amiket nem tudunk hova tenni

Furcsa férfidivatok, amiket nem tudunk hova tenni

Címlap / Stílus / Divat / Furcsa férfidivatok, amiket nem tudunk hova tenni

Hiába próbálják tagadni, a pasikat sokszor éppúgy érdekli a divat, mint minket. A probléma ezzel csak az, hogy ők ahelyett, hogy a megfelelő forrásból tájékozódnának, sajnos egymástól veszik át a különböző ötleteket, amik sokszor egyáltalán nem előnyösek. Most összegyűjtöttük a legnagyobb tévedéseiket!

Iszonyatosan hosszú szakáll

Kevés bosszantóbb dolog van annál, amikor látsz egy alapvetően jóképű férfit átvedleni egy öregapóvá.

Ennek leginkább egyszerű módja pedig az a döntés, hogy elkezdik növeszteni a szakállukat, mely jócskán túlmegy a szexi borostán.

Nevezhetjük ezt hipster-szakállnak is, azonban a dolog lényege, hogy elég kevés embert láttam, akinek valóban jól állt volna.

Az pedig egy külön gyönyör, amikor észreveheted benne az aznapi ebéd maradványait.

Krokodilorrú cipő

Az ünnepi stílus sokak számára kimerül abban, hogy elmennek egy cipőboltba, és vesznek egy iszonyatosan csúnya, rosszabb esetekben lakk, de minden alkalommal felfelé kunkorodó, hegyes orrú „ünneplős cipőt”.

Ez valahogyan képileg egybeforr az ujj körül pörgetett kulcscsomóval, mindenesetre a dolog lényege, hogy nagyon bizarr, és semmiképp sem szép!

Bajusz

Ez a szőr-viselet szintén sokaknál kivágja a biztosítékot (elvégre leginkább Petőfi Sándorhoz köthető, hiszen valószínűleg ő az egyetlen pasi, akit tényleg képtelenek vagyunk elképzelni e nélkül).

Mindenki más számára azonban a dolog kissé anakronisztikus lépés, és nem kerülheti el azt, hogy a már említett költőt juttassa vele a lányok eszébe. 

A bajusznak ráadásul vannak különböző alfokozatai: a pelyhedző legénytoll, ami a lustaságot jelképezi, a köztes állapot, amire még nem találtam megfelelő kifejezést, és a csúcsot alkotó, Petőfi-bajusz.

Kockás ing

Egy időben szinte mindenkit ebben lehetett látni, a leginkább elterjedt viselet talán a fekete-piros, vagy a fekete-fehér volt.

Ha körbenéztél egy buliban, gyakorlatilag azonnal begolyózott a szemed a sok hasonló mintától, de azért be kell vallani – vannak olyanok, akiken valóban jól állt ez a darab (talán csak a dózis sikerült csak egy kicsit erősre). 

Felcopfozott Anakin-tincs

Ezt a nem is olyan régen elterjedt frizura-viseletet nehéz pontosan körbeírni (és a nevét is én találtam ki).

Valahogy úgy készül, hogy miután az illető egy kis pálmafa-copfot készített magának, megkérte a fodrászt, hogy nyírja körbe akörül, és csak az égnek álló részt hagyja meg.

A fennmaradó részt hívom én Anakin-tincsnek, amit aztán az örökkévalóságig copfban kell hordani, hogy ne legyen még riasztóbb az összhatás a kopasz foltokra hulló hajzuhatag miatt.

Máshol egyébként ez a trendet összevonják a férfikontyokkal, pedig valójában itt sokkal nagyobb divatbűnténnyel állunk szemben. 

Övtáska

Ez ma már nem annyira gyakran megfigyelhető, azonban akin mégis, az igen erős okot szolgáltat a furcsálló tekintetek kibocsátására.

A férfi táskák problematikája a mai napig nem megoldott, mivel a hátizsák általában üres marad, hiszen nekik nincs annyi cuccuk mint nekünk, az oldaltáskát pedig sokan nem szeretik.

Zsebben tárolni a dolgokat sokszor elhagyás-veszélyes, így marad az övtáska… De könyörgöm, hogy néz ki?!

Szandál

Lehet rossz beidegződés, de nagyon kevés fiún áll tényleg menőn egy szandál, én legalábbis még nem találkoztam senkivel, aki divatosan nézett volna ki benne.

Egyre jobban sajnálom a férfiakat, hiszen ők sem érzik így jól magukat, és nyáron egy lábizzasztó zárt cipőre vannak kárhoztatva.

Másik megoldás lehet a slattyogós strandpapucs, amiben könnyű elesni, de még ez is sokkal jobb, mint a szandál!

Látványra legalábbis biztosan!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást