A fültisztító pálcika felhasználásának 14 hasznos módja

A fültisztító pálcika felhasználásának 14 hasznos módja

Címlap / Otthon / Háztartás / A fültisztító pálcika felhasználásának 14 hasznos módja

Fogadjunk, hogy van nálad otthon fültisztító pálcika – de szinte csak arra használod, amiről a nevét kapta! Pedig nagyszerű segítséget nyújt a mindennapokban, elsősorban szépészeti téren. És most messze nem csak a szemfesték eldolgozására gondolunk, hanem sokkal többre. Éppen ezért kétrészes cikksorozatban gyűjtjük össze a lehetőségeket.

Legyél mindig illatos!

A parfümöd illatfelhője néhány óra múltán alább hagy, de semmi kedved az egész üvegcsét magaddal cipelni a táskádban? Semmi baj, a megoldáshoz csupán egy-két fültisztító pálcikára és egy visszazárható műanyag zacskóra lesz szükséged. 

Mielőtt reggel elindulsz, fújd be a pálcika mindkét végét, tedd be rögtön a zacsiba, majd dobd a kis pakkot a táskádba! Ezzel a trükkel bármikor felfrissítheted magad a nap során.

Fogfehérítés otthon

Azonnal fogfehérítőt gyárthatsz otthon, ha fogkrémet, hidrogén-peroxidot és szódabikarbónát keversz össze addig, amíg homogén pasztát nem kapsz. Utána mártsd bele a fültisztító pálcika végét, és töröld át vele mindegyik fogad felületét! 

Egy perc után dörzsöld le a maradékot egy fogkefével. Heti néhányszor ismételd, amíg el nem éred a kívánt hatást! (Hónapokig azonban ne alkalmazd egyhuzamban, mert akkor károsíthatja a fogzománcodat.)

Tökéletes szájkontúr

Nem szeretsz szájkontúr ceruzát használni, mégis jól jönne egy tipp, hogy a rúzs meg a szájfény sose „menjen ki a vonalból”? 

A sminkkatasztrófa megelőzésére vigyél fel egy kis átlátszó púdert az ajkad körvonalára, hogy egyfajta korlátot képezzen a színező számára! Ne vidd azonban túlzásba a mennyiséget, mert akkor kiszáradhat a bőröd. Egy egészen pici éppen elég lesz.

A lenövés leplezése

Néhány milliméternyit lenőtt a hajad – nem szeretnéd még újrafestetni, de fontos jelenésed van? Ne ess kétségbe, nem muszáj a fésüléssel ügyeskedned! 

Válassz ki egy szemhéjpúder árnyalatot, ami illik a hajtövedhez, és a fültisztító pálcikát belemártva fuss végig a problémás részen. Ezzel ragyogóan álcázhatod a lenövést a következő mosásig.

Nincs több hajfestékfolt

Unod, hogy hajfestés után mindig úgy nézel ki, akár egy dalmata, hiszen sötét foltok tarkítják az arcod és a nyakad? Semmi gond, örökre leszámolhatsz a problémával!

Hidrogén-peroxidból és szódabikarbónából otthoni eltávolító pasztát gyárthatsz, amibe fültisztító pálcikát mártva egyszerűen letörölheted a szennyeződést. A szemed környékén legyél vele nagyon óvatos, hiszen irritáló anyagról van szó!

Tisztítsd ki a hajszárítót!

Amennyiben piszkos a hajszárítód belseje, sajnos csökkenhet a kapacitása, aminél fogva kisebb teljesítménnyel üzemel, és több áramot fogyaszt.

Óvatosan dugj egy fültisztító pálcikát a hátsó ventilátor részbe, hogy eltávolíthasd vele azt, ami akadályozza a levegő szabad áramlását a készülékben!

Önbarnító-foltok ellen

Ha valaha is használtál már önbarnítót, pontosan tudod, mekkora bosszúságot okoznak a kézen és a körömágy környékén maradó sárgás-barnás foltok. 

Ha éppen ez tántorított el a biztonságos barnulástól, most ideje újragondolnod! Eláruljuk, hogy a körömágyad, a bütykeid, a térded, a bokád és a könyököd hajlamos több DHA-aminosavat beszívni az önbarnító készítményekből. Még mielőtt beszívódhatna tehát, innen töröld le egy fültisztítóval!

Maradj velünk, mert a következő részben hét újabb tuti tippet ismerhetsz meg!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!