Így frissítsd fel ruhatáradat anélkül, hogy sokat költenél

Így frissítsd fel ruhatáradat anélkül, hogy sokat költenél

Címlap / Stílus / Divat / Így frissítsd fel ruhatáradat anélkül, hogy sokat költenél

Tele ruhával a szekrényed, mégis úgy érzed, nincs mit felvegyél, mert már unod mindegyiket? Szívesen beszereznél egy-két új darabot, de épp nincs rá pénzed? Szerencsére néhány trükkel és praktikával nagyobb összeg nélkül is felfrissítheted gardróbodat! Kíváncsi vagy rá, hogyan? Olvasd el cikkünket és eláruljuk!

Selejtezz!

Első lépésként kezdd azzal, hogy alaposan átválogatod a ruháidat! Az új év eleje lehet egy új kezdet is számunkra, ideje rendbe szedni a holmijainkat és bátran megszabadulni azoktól, amelyekre már biztosan nincs szükségünk. Van ennek egyfajta szimbolikus jelentése is, engedd el azt, ami csak visszahúz és a múltra emlékeztet. Tisztítsd meg elmédet és a környezetedet a felesleges dolgoktól, máris megkönnyebbülsz és immár újult erővel tudsz a jövőre koncentrálni.

Tégy fel magadnak néhány kérdést: hordtad az adott ruhát az elmúlt egy évben? Ha nem, akkor nem valószínű, hogy idén is fel fogod venni, ideje megszabadulni tőle! Nézd meg, van-e a ruhán valamilyen hiba, szakadás vagy kopás. Megjavítható? Ha nem, vagy nem éri meg vele vesződni, akkor ennek sincs többé helye a szekrényedben!

Hiába kötődsz érzelmileg egy-egy darabhoz, ha már nem érzed hasznát, ne tartogasd a szekrényedben, hiszen csak a helyet fogja.

Cseréld el a nem használt darabokat!

Még jó állapotban van a ruhád, de úgy érzed, úgy sem veszed már fel többé? Ne dobd ki, hiszen lehet, hogy jó lesz még valakinek!

Barátnőiddel szervezzetek egy csere-délutánt, amikor összegyűltök és mindenki elhozza a számára már feleslegessé vált darabjait és cserélgettek! Ki tudja, lehet, hogy valakinek megtetszik majd az a szoknya vagy ing, amit te már régimódinak tartasz.

Egy szuper program kerekedhet ebből az összejövetelből, hiszen nem csak megszabadulsz a feleslegtől és újakat szerezhetsz be ingyen, a csereberéből még egy vidám beszélgetős délután is kialakulhat.

Nézz be anyukád szekrényébe!

Talán el sem tudod képzelni, milyen kincsek rejtőzhetnek a nagyi, anyukád vagy nagynénéd ruhás szerkényében!

Garantáltan van olyan darab, amit már rég nem használnak, viszont egykor nagyon menő volt és ma is igazán feltűnő lehetsz vele.

Kérd meg őket, hagyd nézd át a régi ruháikat, ha pedig valamelyik megtetszik neked és elkéred tőlük, biztosan nem fognak nemet mondani. Ha mégis, akkor csak kölcsönbe kérd!

Ha a barátaid megkérdezik, honnan van az új ruhád, mondd azt, hogy egy felkapott turiból!

Alakítsd át!

A legunalmasabb ruhát is át lehet alakítani a mostani divat szerint. Néha elég csak egy vágás és máris menő leszel a ruhádban, gondolj csak a rojtos, szakadt-hatású farmerekre, felsőkre.

Ha pedig elég jó kézügyességgel rendelkezel, nagyobb átalakításba is belefoghatsz. Egy-egy extra gomba vagy néhány flitter felvarrása máris egy kicsit különlegesebbé teszi az egyszerű pólókat is.

Hímezz rá feliratot vagy mintát, a végeredmény garantáltan tetszeni fog az ismerőseidnek is. Ha nem vagy biztos önmagadban, keress az ismerősi körödben szabót vagy varrónőt és kérd meg őt, hogy alakítsa át kedvenc darabjaidat, még így is fillérekből megúszod!

Járj turiba!

Szinte nincs is olyan divatirányzat, ami idővel ne bukkanna fel újra.

A használtruha-boltokban elképesztő kincseket találhatsz, olyan ruhákra lelhetsz, amiket már régóta kerestél, ráadásul, ha szerencséd van, a legmenőbb márkák cuccait is beszerezheted.

Nem csak azért érdemes turiba járni, mert olcsón megúszhatod a vásárlást, hanem azért is, mert már a nézelődés és keresgélés is izgalommal és örömmel tölt el.

Kérdezd meg barátnőidet, hova érdemes menni turizni, biztosan adnak neked egy jó tippet!

Add el a felesleget!

Ha már megtörtént a ruháid kiselejtezése és a barátnőid sem vitték el a felesleges darabokat, próbáld meg eladni azokat.

Tedd fel az eBay-re vagy hirdesd meg a Facebookon.

Természetesen nem szabad nagy összeget kérni a már nem használt holmikért, de már az is jó, ha néhány száz forintot begyűjtesz.

Ezt az összeget aztán felhasználhatod arra, hogy új darabokat szerezz be.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást