Nyáron nagyon keveset főzök, pedig szívesen vagyok a konyhában. De annyi friss alapanyag áll a rendelkezésünkre, hogy szinte véteknek érzem beletenni őket a serpenyőbe. Ha mégis főzök, akkor egy főzelék, valamilyen zöldséges tészta, esetleg frissítő egytálétel kerül a tányérra. Ezt mindig kiegészítjük nagy adag salátával, amiből szerencsére a saját kis konyhakertünkben is akad bőséggel. Lássuk, hogy készíthetsz villámgyorsan friss, egészséges, ízletes köreteket, vagy könnyed vacsorákat!
3/5 Friss kukoricasaláta
Igazi nyári csemege a friss kukorica, de gondoltál rá már köretként? Ha nem, akkor bizony ideje, mert mennyei finomságot tehetsz az asztalra. Most van itt az ideje, hogy megtöltsd vele a hasadat, mert ugyan igaz, hogy a morzsolt kukorica mindig ott van az asztalon, azért mégiscsak nyáron van szezonja. A főtt, vagy grillezett rudak önmagukban is tökéletesek, de a kukoricaszemeket egy éles kés segítségével egyszerűen levághatod a csőről. Ezután jöhet egy krémes, vagy egy ecetes öntet: már mehet is asztalra! Ha tovább fokoznád az ízhatást, szedj friss fűszernövényeket, törj rá dióféléket, esetleg kevés sajtot hints rá, ha fogyasztasz tejterméket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!