Fogyókúrás gyógynövények. Alternatív súlycsökkentés

Fogyókúrás gyógynövények. Alternatív súlycsökkentés

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Fogyókúrás gyógynövények. Alternatív súlycsökkentés

Sokan szeretnének úgy válni fitté és karcsúvá, hogy közben egészségesek maradnak és nem folytatnak szigorú diétát.

A gyógynövények csodálatos és természetes módon segítenek elérni az álomsúlyt anélkül, hogy károsak lennének az egészségre.

Mint mindig, érdemes orvossal konzultálni mielőtt elkezdenénk ezeket a gyógynövényeket fogyasztani. Az eredmények, amelyeket ezekkel a természetes növényekkel elértek nagyon biztatók, persze mellette mindenképp ajánlott sok vizet fogyasztani, folyamatosan aktívnak maradni, keveset enni és jót aludni.

Maitake (bokrosgomba), a gombák királya

Világszerte elismert gyógynövény, amely a testzsírszázalék csökkenését idézi elő. Bár a gombák fajtájába tartozik, gyógynövényként tartják számon. A gomba az évszázadok során számos becenevet kapott, mint a táncos gomba, kos feje, juhok feje, tyúk gödör. A gomba teljes egészében használható fogyókúrás gyógynövényként, de nagyon finom étkezés céljából is.

A súlycsökkenést illetően számos japán tanulmány bizonyítja a gomba hatékonyságát. Állatokkal is végeztek kísérleteket, minek eredményeképpen rájöttek, hogy csökkentette a zsírszázalékot és magas koleszterinszintet. Mitöbb, a bokrosgomba fogyasztásával a magas zsírtartalmú ételekkel táplálkozó állatok nem híztak. A vizsgálat végére 25%-al kevesebb súlyuk lett az állatoknak, mint mielőtt a maitake gombát fogyasztották volna.

További vizsgálatokat a felnőtt embereken is végeztek és hasonló eredményeket kaptak. A tanulmányra jelentkező emberek 20 dkg gombának megfelelő tablettát szedtek naponta. Táplálkozási szokásaikon semmit nem változtatva 12-26 kilótól szabadultak meg. Ez csodálatos eredményt jelent. A lehetséges mellékhatásokról konzultálj orvosoddal, mielőtt bármilyen drasztikus gyógynövényfogyasztásba kezdenél.

Ma Huang, vagy efedrin

Ez egy mormon gyógynövény, aminek a törzsét és az ágait használják. Az efedrin természetes módon növeli az anyagcserét, ami szükséges az emberek fogyókúrájában. Növeli a szervezet kalóriaégetésének sebességét, mitöbb, az étvágyat is csökkenti. Talán hallottál már az efedrinről, léteznek már efedrintabletták, amelyek szabályozzák a testtömeget, gyakran együtt használják a koffeinnel, ami szintén egy stimuláns.

A Ma Huang csökkenti a testtömeg zsírszázalékát, koffeinnel párosítva pedig 5%-al növeli hatását. Olasz és dán tanulmányok kimutatták túlsúlyos nőknél, hogy az efedrin tabletta szedésével nagy súlytól tudtak megszabadulni. A legnagyobb hatást azoknál a klinikailag elhízott embereknél érték el, akiknek legalább 20%-al nagyobb volt a súlyuk az ajánlottnál. Akik csak kicsit számítanak elhízottnak, kevesebb kilótól tudnak megszabadulni, mint azok, akikon nagy a felesleg. Szedése előtt konzultálj orvosoddal és olvasd el a lehetséges mellékhatásait. Bár nem jellemző, az efedrinnel ritka esetben lehetnek kellemetlen mellékhatásai.

Pitypang

A pitypang, vagy gyermekláncfű gyökereit, virágait és leveleit a gyógyászatban is felhasználják. Az emésztőrendszerre és a májra elsősorban a keserűanyagok hatnak. Csökkenti a étvágyat és serkenti az anyagcserét.

Édeskömény

Az édesköményről is ismert súlycsökkentő hatása, köszönhetően vízhajtó tulajdonságának. Hosszú távon csak akkor képes jelentős súlytól megszabadítani, ha mellette alacsony kalóriatartalmú ételeket fogyasztunk és naponta végzünk gyakorlatokat. Étvágyjavító, szélhajtó, görcsoldó, tejszaporító hatású. Egyik legjobb erjedés- és puffadásgátló gyógynövényünk. Gyakran adják együtt hashajtó drogokkal, hogy kivédje vagy enyhítse a hashajtó által okozott görcsöket.

Zellermag

Egy másikk vizelethajtó gyógynövény a zellermag. Tényleg csak a vizet hajtja el a szervezetből, de a súlyproblémával küszködőknek visszatérő problémájuk a vízfenntartás, ezért rendszeres fogyasztásával több kilótól is megszabadulhatunk. A gyermekláncfűhöz hasonlóan tehát vizeletelhajtó hatású. Akkor is hasznos, ha valaki gyorsan szeretne néhány kilótól megszabadulni. Légy óvatos a vízhajtó gyógyszerekkel (diuretikumok), mert nagy mennyiségben károsak lehetnek.
 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást