Párkapcsolat / Szerelem / Szex

Fétisek 1 – Nemi vágyat kiváltó tárgyak és testrészek

Fétisek 1 – Nemi vágyat kiváltó tárgyak és testrészek

Az emberi szexualitás nagyon sokrétű. Ami egyeseknek még belefér, az másoknak már az ízléstelenség határát súrolja, ne adj’ isten kimeríti a perverzség fogalmát.

Amikor olyan dolgokat „ízlelgetünk” melyek a szexet hivatottak feldobni, az egyáltalán nem baj. A gond akkor kezdődik, amikor ezek nélkül az adalékok nélkül egyszerűen üressé válik az együttlét, és már nem is a másik ember személye a fontos, hanem az adott tárgy, vagy érzés megléte. Mindent ki lehet próbálni, amit mindkét fél akar, de figyeljünk arra is, hogy ne kerüljünk a saját játékainktól függésbe.

Láb fétis

Talán a legelterjedtebb a fétisek között, az izgalmi állapotot a partner lába váltja a ki. Súlyos esetben az alsó végtag az egyetlen, melynek érintésére, pillantására vagy ízlelésére képes orgazmussal reagálni az ember. Jellemzően inkább a férfiak fantáziájában van jelen. Sokszor csatlakoznak hozzá egyéb fétisek is, mint például a cipőimádat. Ha szeretnénk kipróbálni egy enyhébb variációját, ne szégyenlősködjünk. Tény, hogy a belső combok, a térdhajlat vagy éppen a lábujjak igen érzékenyek az érintésre, izgatásra.

Anyagok

A szexuális játékszerek és izgatószerek között előkelő helyen szerepelnek a különböző anyagok. Az ezekhez kapcsolódó fétis enyhe változatában csak egy-két olyan darabot viselnek, melyek az adott anyagból készültek. Súlyos esetben azonban az egész testet fedi a szövet, és sokszor nincs is szükség a klasszikus értelemben vett szexuális izgatásra, valamint, ebből következően, a partner jelenlétére. Több olyan anyag is van, mely kiválthatja a kóros vonzalmat.

Köztük az egyik legismertebb a latex. Nem csak kezes-lábasok, szoknyák és csizmák készülnek belőle, hanem bugyi, zokni, vagy éppen egész arcot takaró csuklya. Ugyanígy fétisanyag lehet a lakk, a selyem vagy a bőr. Kipróbálásához érdemes egy olyan anyagra koncentrálni, ami számunkra kedves, és amelyet el tudunk úgy képzelni, hogy az izgató lehessen: egy szál selyemkendő, vagy egy bőrnadrág mind a pasikon- mind pedig a hölgyeken sexis tud lenni.

Helyszín

Vannak olyanok is, akiket egy-egy hely indít be, vagy éppen az, hogy ezeket mellőzik. Ezeknél az embereknél sok esetben az is fontos, hogy az együttlét közben ott vibráljon a levegőben a lebukás veszélye. Egyesek a nyilvános wc-khez vonzódnak, mások megelégszenek egy lépcsőházzal, erdővel vagy éppen a saját kertjükkel. Ha szeretnénk kipróbálni, akkor mindenképpen alaposan készüljünk fel rá, mind lelkileg, mind fizikailag. Pokróc, takaró, olyan ruha, amit könnyen magunkra tudunk kapni, ha kell.

Lelki szempontból azért fontos az előkészület, mert míg egyesekre stimulálólag hat, ha valaki megpillantja őket, addig másokra az ijedség miatt görcsök jönnek, és adott esetben akár össze is „ragadhat” a partnerrel, ami nem csak kínos, de orvosi beavatkozást is igényel. Ha a szándék már megvan, akkor inkább próbálkozzunk a kertünkkel, vagy a teraszunkkal, mint egy teljesen nyilvános hellyel. Lehet, hogy a szomszédokat megbotránkoztatjuk, ha nem vagyunk elég ügyesek, de legalább a törvény szigorát elkerülhetjük.

Fájdalom

Senkinek nem kell bemutatni a szado-mazo játékokat, hiszen napjainkban már nem az ismeretlenség jótékony homályában lapulnak az ezt kedvelő emberek. A könnyebb verzióban inkább csak a kiszolgáltatottság érzésével játszanak, egy-két paskolással, kisebb ütéssel. Komolyabb művelői azonban nem egyszer ostorral, fenekelő bottal, vagy éppen árammal gyötrik egymást, vagy gyötörtetik magukat.

Óvatosságot igénylő játék, mivel komoly fizikai és lelki sérüléseket is okozhat. Otthoni kipróbálásának egyik alapvető, és talán legfontosabb kelléke a kontroll. Ez azt jelenti, hogy mielőtt belemegyünk egy ilyen játékba, mindenképpen állapodjunk meg egy olyan, a szituációba egyáltalán nem illő szóban, amelyet ha kimondunk, abból a másik tudja, hogy már nem csak játékból mondogatjuk, hogy elég.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást