A férfi hajápolás aranyszabályai

A férfi hajápolás aranyszabályai

Címlap / Stílus / Haj / A férfi hajápolás aranyszabályai

A hajápolás nem is olyan egyszerű dolog, mint gondolnád. Nem csupán hajmosásból és szárításból áll. Sok buktatója lehet, ha nem ügyelsz a részletekre, ha nem megfelelő termékeket választasz, és nem figyelsz hajad és fejbőröd igényeire. (x)

A frizura

A rosszul megválasztott frizura nagyban ronthatja az összképet, és sajnos néha előfordul, hogy hiába tetszik egy forma, az nem fog jól állni. Bátran kérj tanácsot fodrászodtól, borbélyodtól, hogy melyik hajforma illik az arcformádhoz. Sőt, nem is feltétlen csak az arcformádat kell szem előtt tartanod, hanem akár hajad típusát is.

Van, ami nem működik göndör hajjal. Nem is gondolnád, de lehet, hogy túl rövid vagy túl ritka a hajad. Az pedig nem is kérdés, hogy még a jól megválasztott frizura sem érvényesül ápolatlan hajjal. Nem is kell feltétlenül elhanyagolt hajra gondolni, elég rossz minőségű termékeket használnod, és hajad máris kevésbé engedelmeskedik a hajformázó kozmetikumoknak.

Nagy hiba lehet még a pajesz rossz formázása is. Ha magad gondoskodsz pajeszod formájáról, ügyelj rá, hogy ne nyírd se túl mélyen, se túl magasan. Ne a fülcimpádhoz vagy a füled felső ívéhez tarts, hanem a fül tragusáig, azaz a kis porcig, ami a fülcimpád mellett kiáll középen.

A hajmosással ne csak a hajszálakra gondolj!

A megfelelő tisztítás a minőségi samponnal kezdődik, ami megnyitja a hajszálak kutikuláit, ezzel távozhat a mélyen lévő szennyeződés is. Ezt követheti külön egy jó balzsam, ami ezeket a kutikulákat visszazárja. Ennek jelentősége abban rejlik, hogy ezen lépés kihagyásával, vagyis a nyitva maradt kutikula révén hajad sokkal sérülékenyebbé válik. Kiszáradhat, töredezhet és fénytelenné válhat. Ezek miatt fontos, hogy ügyelj a kétlépéses hajmosásra és mindig minőségi  samponokat válassz.

Fontos továbbá, hogy olyan természetes alapanyagú termékeket vásárolj, amik megtisztítják a fejbőrödet is, megszabadítják azt a felesleges faggyútól. Ezektől felfrissül fejbőröd és egyben ápolják hajhagymáid. A #Barba Italianánál természetes alapanyagú samponokban nincs hiány, GMO-, SLS-, SLES-, parabén- és paraffinmentes termékeikkel biztos lehetsz benne, hogy nem lesz bőrirritációd.

A férfi hajápolás aranyszabályai

A kevesebb néha több, a drágább néha tényleg jobb!

A túl sok hajformázó visszájára is elsülhet. Egyrészt elnehezítheti hajadat, míg végül teljesen elveszted az irányítást a formázás felett, és nem éred el a várt eredményt. Másrészt a túl sok kozmetikumtól zsíros, ápolatlan hatásúvá válik a frizurád. Törekedj a mértékre és az okos felhasználásra. Csak borsónyi terméket nyomj a tenyeredbe, amit összedörzsölve felmelegítesz és máris könnyebben oszlik el a hajadon. A keveset mindig pótolhatod hajadon, de a túl soktól már csak hajmosással tudsz megszabadulni. Ezenkívül pedig ne spórolj a minőségi termékeken, hiszen hajad meghálálja a természetes, minőségi alapanyagokból készült kozmetikumok használatát. A több költés pedig egy idő után meg is térülhet, hiszen a minőségibb termékből kevesebb fogy.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!