A Feng Shui nem csupán egy divatos lakberendezési irányzat, hanem egy ősi kínai tudomány és művészet, mely a környezet és az ember közötti harmonikus kapcsolatot kutatja és formálja. A konyha, mint az otthon egyik központi tere, különös figyelmet érdemel a Feng Shui szempontjából. Nem csak azért, mert itt készülnek az ételek, hanem mert a konyha a család egyik legfontosabb közösségi területe. Itt töltünk sok időt, főzünk, eszünk, beszélgetünk, ezért fontos, hogy az energetikailag is pozitív hatást gyakoroljon ránk. Lássuk, hogyan alkalmazható a Feng Shui a konyhában!
2/6 Az öt elem
A Feng Shui-ban az öt elem (fa, tűz, föld, fém, víz) harmóniája kulcsfontosságú. A konyhában ezek az elemek természetes módon is jelen vannak. Gondolj csak a főzőlapra (tűz), a mosogatóra (víz), a fém evőeszközökre vagy az edényekre (fém), a zöldségekre és gyümölcsökre (fa) vagy a csempére és a padlóra (föld).
Hogy megőrizd ezen elemek egyensúlyát, figyelj arra, hogy ne legyen túlsúlyban egyik sem. Például, ha sok fém van a konyhában (rozsdamentes acél konyhai felszerelés, fém szekrényfrontok), akkor érdemes fa elemeket (fa vágódeszka, fa evőeszközök) vagy színekkel (zöld) egyensúlyba hozni azt.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!