Pszichológusok szerint így győzheted le a féltékenységet

Pszichológusok szerint így győzheted le a féltékenységet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Pszichológusok szerint így győzheted le a féltékenységet

Román Boglárka szexuálpszichológus, pár-, és családterapeuta évek óta foglalkozik a féltékenység témakörével, hiszen nem egy kliens érkezik hozzá ezzel a problémával. És bár sok vitát generálhat a féltékenység, azt mondja, ez tulajdonképpen csak egy tünet, tehát minden ilyen esteben érdemes mélyebbre menni, hogy megtudjuk, mire is akarja felhívni a figyelmünket egy ilyen helyzet.

„A féltékenységre tekinthetünk egyfajta jelzőelemként egy érzelmi szempontból instabil helyzetre, mely az érzelmi kapcsolat sérülését mutatja meg . A féltékenység olyan, mint a só, kismértékben fűszerez, nagymértékben kibírhatatlan.”

mondja boglárka.

Tehát azok alapján, amit a szakértő mond, a féltékenység kis mértékben, mint tükör is funkcionálhat egy párkapcsolatban: segítségével megfogalmazhatjuk vágyainkat, hiányainkat a kapcsolatban. Nagyobb mértékben azonban mérgezővé válhat.

„Ha szélsőséges viselkedési mintázatok jelennek meg, például élhetetlenné válnak a mindennapok, úgy érezzük beszűkültünk, a konfliktushelyzetek szaporodnak, elrugaszkodunk a valóságtól, megjelenik a depresszió, a szorongás vagy a pánik, alvás-, evészavar, dühkitörések, indulatszabályozási nehézségek lépnek fel szükséges szakemberhez fordulni és lépéseket tenni a változás érdekében.” 

Ha azonban úgy érezzük, nincs még szükségünk pszichológusra, mert a tünetek nem súlyosak és otthon, mi magunk szeretnénk megoldani, kezelni ezt a helyzetet, van pár trükk a szakértő tarsolyában, amit érdemes megpróbálnunk érte. 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást