Mmm…6 biztos trükk, amitől mindig illatos lesz az otthonod

Mmm…6 biztos trükk, amitől mindig illatos lesz az otthonod

Címlap / Otthon / Háztartás / Mmm…6 biztos trükk, amitől mindig illatos lesz az otthonod

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor egy fárasztó munkanap után este hazaérsz, és a lakásodban kellemetlen szagok fogadnak.

Pláne, ha vendégek is érkeznek hozzád! Ha szeretnéd, hogy mindig mesés illat legyen a falakon belül, de nem gyertyával vagy füstölővel akarod ezt megteremteni, olvass tovább, mert hoztunk pár egyszerű, és nagyon biztonságos tippet erre az esetre!

Zab a kukában

A konyhai szemetes sokszor okozhat rossz szagokat, hiszen az ételmaradékok akár pár óra alatt is megromlanak.

És sajnos az esetek többségében nem tudod orvosolni a problémát azzal, hogy kiviszed gyorsan a szemeteszsákot, mert a szag könnyen beivódik a műanyagba, fémbe is.

Ezért javasolják, hogy ha szeretnél búcsút inteni a rossz illatoknak, tegyél egy edénnyi zabot a kuka aljába, hogy semlegesítse a nem kívánatos szagokat.

Biztonságos megoldás, ráadásul pillanatok alatt megvan!

Az öblítő

Ha nincs kéznél semmilyen gyertya vagy illatosító, de szeretnéd, hogy illatos legyen a lakásod, mire megérkeznek a vendégek, vedd elő az öblítőt! Ezt ugyanis nem csak ruhák mosásánál használhatod.

Fogj egy lábast, töltsd meg vízzel, majd tedd a tűzhelyre, és kezdd el felforralni. Ha ez kész, fogj egy kupaknyit az öblítőből, és öntsd bele a vízbe; az illata a gőz hatására hamar körbejárja az otthonodat, és percek alatt szuper aromával lepi be a helyiségeket.

Illatos tisztítószer

Ha meg akarod szüntetni a rossz szagokat, elsősorban azt kell megtalálnod, mi okozza őket. Ilyenkor jól jöhet egy hatékony tisztítószer, ami vegyszerektől mentes, megszabadít a baktériumoktól, ráadásul még kellemes illatú is. Ha ilyet keresel, készítsd el pár perc alatt a saját keverékedet!

Fogj némi almaecetet, és turbózd fel friss gyógynövényekkel, citromlével vagy akár illóolajokkal, hogy elfedjék az ecet egyébként jellegzetes és erős szagát.

Ha ezzel takarítod le a problémát okozó felületeket, a jó illat garantált!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást