Háztartás / Otthon

Felejtsd el a gyertyákat: 6 trükk, amitől mindig illatos lesz az otthonod

Felejtsd el a gyertyákat: 6 trükk, amitől mindig illatos lesz az otthonod

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor egy fárasztó munkanap után este hazaérsz, és a lakásodban kellemetlen szagok fogadnak. Pláne, ha vendégek is érkeznek hozzád! Ha szeretnéd, hogy mindig mesés illat legyen a falakon belül, de nem gyertyával vagy füstölővel akarod ezt megteremteni, olvass tovább, mert hoztunk pár egyszerű, és nagyon biztonságos tippet erre az esetre!

Zab a kukában

A konyhai szemetes sokszor okozhat rossz szagokat, hiszen az ételmaradékok akár pár óra alatt is megromlanak.

És sajnos az esetek többségében nem tudod orvosolni a problémát azzal, hogy kiviszed gyorsan a szemeteszsákot, mert a szag könnyen beivódik a műanyagba, fémbe is.

Ezért javasolják, hogy ha szeretnél búcsút inteni a rossz illatoknak, tegyél egy edénnyi zabot a kuka aljába, hogy semlegesítse a nem kívánatos szagokat.

Biztonságos megoldás, ráadásul pillanatok alatt megvan!

Az öblítő

Ha nincs kéznél semmilyen gyertya vagy illatosító, de szeretnéd, hogy illatos legyen a lakásod, mire megérkeznek a vendégek, vedd elő az öblítőt! Ezt ugyanis nem csak ruhák mosásánál használhatod.

Fogj egy lábast, töltsd meg vízzel, majd tedd a tűzhelyre, és kezdd el felforralni. Ha ez kész, fogj egy kupaknyit az öblítőből, és öntsd bele a vízbe; az illata a gőz hatására hamar körbejárja az otthonodat, és percek alatt szuper aromával lepi be a helyiségeket.

Illatos tisztítószer

Ha meg akarod szüntetni a rossz szagokat, elsősorban azt kell megtalálnod, mi okozza őket. Ilyenkor jól jöhet egy hatékony tisztítószer, ami vegyszerektől mentes, megszabadít a baktériumoktól, ráadásul még kellemes illatú is. Ha ilyet keresel, készítsd el pár perc alatt a saját keverékedet!

Fogj némi almaecetet, és turbózd fel friss gyógynövényekkel, citromlével vagy akár illóolajokkal, hogy elfedjék az ecet egyébként jellegzetes és erős szagát.

Ha ezzel takarítod le a problémát okozó felületeket, a jó illat garantált!

Vaníliás aroma

A vanília kivonatot nem csak süteményekhez érdemes felhasználni.

Ha szereted ezt a finom, lágy illatot, akkor a lakásodban is alkalmazhatod, ráadásul nem is lesz hozzá szükséged túl sok dologra.

Fogj egy üveg vanília kivonatot, és egy kisebb szivacsra öntsd rá a tartalmát, hogy az magába szívja teljesen a nedvességet.

Ezután vegyél elő egy edényt, és a szivacsot tedd bele, majd rakd a radiátorra (esetleg szorosan mellé). A meleg hatására a vanília illat szép lassan szétárad majd a szobákban!

Almás fahéj

Őszi-téli szezonban az igazán otthonos hangulatot egy jól megválasztott illattal is megteremtheted. Önts vizet egy lábasba, majd tedd fel a tűzhelyre, hogy felforrjon.

Közben szeletelj fel egy almát kisebb darabokra, valamint vegyél elő fahéjat.

Ezeket együtt tedd bele a forrásban lévő vízbe, és hagyd, hogy illatossá varázsolják a lakásodat.

Persze azért figyelj a biztonságra, és ne hagyd őrizetlenül a lábast!

Kedvenc parfümöd

Bár furcsának tűnhet, valójában nagyon is működőképes ez a megoldás!

Keresd elő a kedvenc parfümödet, és fújj belőle egy keveset az éjjeli lámpád körtéjére.

Amikor bekapcsolod este, és szép lassan elkezd felmelegedni, a rajta lévő illatok is beleoldódnak a levegőbe, ezáltal kellemes, visszafogott, mégis finom aroma áramlik majd szét a szobában.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást