A fehér szín viselésének alapszabályai

A fehér szín viselésének alapszabályai

Címlap / Stílus / Divat / A fehér szín viselésének alapszabályai

A fehér tipikus nyári szín: szeretjük viselni nyaraláskor, munkába járáshoz vagy akár az esti programokhoz is. Íme néhány jótanács, amit jó, ha betartunk, hogy ez a szín ne csak vidám és nyári hatást keltsen, de a lehető legjobb formában is mutasson bennünket.

Bőrszín

A fehér öltözék akkor áll a legjobban, ha egy kicsit azért már barnultunk hozzá. Nem kell csokibarnának lennünk, de egy kis természetes barnaság semmiképpen sem árt.
A fehér így kiemeli bőrünk finomságát is, és maga a szín is jobban is mutat majd rajtunk, mivel nagyobb lesz a kontraszt a bőrünkhöz viszonyítva.

Karcsúsítás

Mindenki tudja, hogy a fehér szín nem soványít, ezért érdemes meggondolni, hogy melyik testrészünket öltöztetjük fehérbe.
Ha nem érezzük elég karcsúnak magunkat, akkor inkább válasszunk egy hosszába csíkos felsőt, ami kicsit megnyújtja a felsőtest arányait.

Csípő és láb

A fehér ruhadarabok egyértelműen arra a testrészre terelik a figyelmet, amelyiken azt viseljük. Ezért ha csípőnket vagy a lábainkat szeretnénk hangsúlyozni, akkor bátran válasszunk egy szűk, fehér nadrágot.
Ha azonban éppen a csípőről szeretnénk elterelni a figyelmet, akkor inkább egy sötétebb, egyszínű nadrág a jó megoldás és felülre válasszuk a fehéret.

Színpárosítás

A fehér gyakorlatilag bármelyik színnel jól kombinálható, így nem nehéz kiválasztani azt a ruhát vagy kiegészítőt, ami jól illik hozzá.
A világos pasztell árnyalatokkal is jól mutat, de nyárias és vidám hatást kelthetünk egy erőteljes színű és mintájú ruhadarabbal, ha a fehér mellé választjuk, ám elegáns hatást kölcsönözhetünk magunknak, ha egyetlen karakteres színnel párosítjuk- például az örök klasszikus fekete-fehér.

Érzékenység

A fehéret azért is kerülik sokan, mert túl hamar piszkolódik és minden kis szennyeződés meglátszik rajta. Ez természetesen igaz, de gondoljuk át, hogy mennyivel könnyebb mondjuk egy fehér nadrágot tisztítani, mint egy sárga vagy piros ruhadarabot.
Az biztos, hogy ha a fehéret választjuk, akkor készüljünk fel gyakori mosásra, de ez még semmiképpen se akadályozzon meg abban, hogy a nyári ruhatárunk része lehessen.

Ápol és eltakar

A fehér színt általában azért kerülik sokan, mert a vékonyabb anyagból készült fehér felsők és nadrágokon keresztül átlátszanak testünk tökéletlenségei.

Ilyen például a narancsbőr, ami tényleg nem túl szép látvány, ha egy szép nadrágon átsejlik.
Emiatt azonban még ne kerüljük el a fehéret, de válasszunk erősebb, kicsit vastagabb anyagból készült nadrágokat és máris tökéletes lesz a hatás.

Fehérnemű

A fehér ruhadarabok leginkább a testszínű fehérneműt kívánják meg. A fehér is jó választás lehet, de ha szeretnénk, hogy maga a ruha érvényesüljön, akkor jobb, ha nem tereljük el róla a figyelmet.
Mindenképpen kerüljük a nadrágon átlátszó alsóneműket, különösen a nagyobb darabokat. Sokkal inkább válasszunk ezek helyett egy vékony anyagú tangát, lehetőleg testszínűt. A színes alsónemű a fehér darabok alá tiltó listán vannak!

Fehér hatása

A fehér szín egyesek szerint fokozza az intuitív képességeket, szellemileg és testileg is segít, ha kicsit gyengébbnek érezzük magunkat.
Betegség után, különösen fertőzésekből való gyógyulás időszakára sokan ajánlják, mivel feltölt energiával és a megtisztulás, a gyógyultság érzetét kelti.  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást