Farsangi jelmezötletek lányoknak

Farsangi jelmezötletek lányoknak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Farsangi jelmezötletek lányoknak

A farsangi időszak közeledtével ezúttal olyan ötleteket szedtünk össze, amelyeket kislányunknak készíthetünk el viszonylag egyszerűen. Sok sikert hozzá!

Tündér

A legegyszerűbb, ha bármilyen selyem ruhát adunk rá, lehetőleg világos színűt, és a hangsúlyt inkább a kiegészítőkre helyezzük. A szárnynak készítsünk drótból egy vázat, és azt borítsuk be átlátszó tüll anyaggal.
Hurkapálcából készítsünk egy varázspálcát is, a tetejére erősítsünk egy csillagot. Ugyanilyen csillagot ragasszunk a ruhára, a szárnyakra, és akár hajdísznek is tehetünk egyet.

Hastáncos

Varrjunk egy buggyos szárú nadrágot és egy hosszú ujjú bolerót selyemből, és az ujjaknál illetve bokáknál fogjuk össze gumival. Régi csillogó övek felhasználásával gyártsunk egy hangosan csilingelő darabot, vagyis akasszunk rá mindenféle fémesebb díszt, amelyek kellemes hangot adnak ki.
Egy fátyol anyagot rögzítsünk (akár gumival is) a fejre, hogy a szem látszódjon csak ki belőle.

Sellőlány

Ha lányunkat nem tudjuk lebeszélni arról, hogy sellőnek öltözzön, akkor keressünk egy selyem hatású anyagot, amit tekerjünk körbe a testén. Készítsünk két uszony formát, amit a lábai elé és mögé rögzítsünk, és erre is tekerjük fel a ruha anyagát.
Ha az anyag egyszínű, akkor filctollal rajzolhatunk nagyobb pikkelyeket rá, hogy még valósághűbb legyen a megjelenés. Egyszerűbb azonban, ha eleve flitteres vagy erősen fényes anyaggal dolgozunk.

Királykisasszony

Tudjuk jól, hogy minden kis- és nagylány szeretne egyszer királykisasszonynak öltözni. Ezért ennek meg kell adni a módját: adjunk rá fényes anyagból készült, földig érő, bő ruhát.
A korona elmaradhatatlan kiegészítő, készíthetjük drótból, majd azt befújhatjuk arany színűre, de akár készen is vehetünk egy játék tiarát. Ékszerezzük látványosan, minél jobban csillog, annál jobb! 

Hawaii lány

Készítsünk fűszoknyát vagy drótkeretre rögzített hurkapálcákat használva, vagy ha lakberendezési boltokban kapható háncs tányéralátét szétszedésével kapott anyagból. Felül adjunk rá rövid tarka majót (a fürdőruha felsője is jó lesz).
A lányunk lábára tegyünk egy színes bokaláncot, és a kezébe adjunk egy kis csörgőt, ami egy kis doboz is lehet, amibe kavicsokat helyeztünk. Ha bevállalósak vagyunk, fújassuk be barnára, hogy a megjelenése tökéletes legyen. A nyakába akasszunk virágfűzért.

Indián lány

Ha van hasított bőr ruha otthon, akkor az lesz a legegyszerűbb megoldás. Ha nincs, akkor adjunk rá kávébarna pólót és készítsünk hozzá illő szoknyát és lábszárvédőt.
A varrást készítsük nagy, látványos öltésekkel, és tehetünk bele elütő színű kötőket is. A fejdíszt készítsük egy drótvázból, amire ráragaszthatjuk a színes papírból kivágott tollakat. A homlokára tegyünk egy kis pántot, a haját fonjuk be. 

Gésa

Ehhez a jelmezhez válasszunk egy tarka selyem köntöst (amire akár japán írásjeleket rajzolhatunk egy filctollal, vagy ugyanezt vágjuk ki papírból és ragasszuk fel a ruhára). Hátulra erősítsünk egy kispárnát, amit rögzítsünk egy fényes színű, széles övvel, amit átkötünk a derekán.
Adjunk rá fehér zoknit és lábujjkás papucsot. Parókát vagy kontyot készítsünk hozzá, szúrjunk bele kötőtűket vagy hurkapálcikákat. Az arc legyen hófehér, és fessünk hozzá kis piros szájat. 

Kleopátra

Adjunk a gyerekre egy földig érő hálóinget, lehetőleg fehéret. Varrjuk körbe arany színű szegéllyel, a legjobb, ha egyiptomi mintás szalagot veszünk és azt varrjuk rá. Szerezzünk egy széles sálat, amit övnek a derekára kötünk majd és hagyjuk hosszan lelógni elöl. Ezt is díszítsük az arany mintával.
A fejére vagy fekete parókát, vagy papírból kivágott és befestett fejdíszt tegyünk. A szemét húzzuk ki a 60-as évek divatja szerint. 

Balerina

Adjunk a gyerekre egy tornadresszt, a lábára pedig fehér harisnyát és ha van, fehér, puha talpú balerina cipőt.
A szoknyát papírból is készíthetjük, vágjunk ki egy kartonpapírból egy kb. 1 méter átmérőjű kört, közepére vágjunk egy olyan szélességű ovális részt, mint a gyerek dereka. Vágjuk be, hogy könnyű legyen rátenni.
Persze tüll anyagból is könnyen elkészíthető a szoknya, ha van varrógépünk. A haját kössük kontyba és feltétlenül tanítsunk be neki néhány balettra emlékeztető mozdulatot. 

Boszorkány

Az előzőekhez viszonyítva kevésbé népszerű jelmez, de annál mutatósabb. Bármilyen hosszú szoknyát és felsőt ráadhatunk, a lényeg, hogy a hátát tömjük ki egy párnával vagy zoknikkal.
Tegyünk kendőt a fejére, az orrára gumipánttal rögzítsünk egy papírból készített nagy, bibircsókos orrot. Adjunk a kezébe egy használaton kívüli seprűt, és gyakoroltassuk be vele, hogy néha rápattanjon.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást