A könyv, amit olvasol ezt az izgalmas dolgot árulja el rólad

A könyv, amit olvasol ezt az izgalmas dolgot árulja el rólad

Címlap / Otthon / Hobbi / A könyv, amit olvasol ezt az izgalmas dolgot árulja el rólad

Az emberek többsége szívesen próbálja ki magát többféle stílusban is, ezért valószínűleg nálad is megesett már, hogy egyszer romantikus regényt, máskor pedig akciódús fantasyt olvastál. De még ezektől eltekintve is biztosan van egy kedvenc típusod, amit gyakran olvasol. Lássuk, mit árul el a választásod a személyiségedről!

Klasszikus, régi regények

Számodra az hozza a legnagyobb kikapcsolódást, ha a régi klasszikusokat olvasod? Jane Austen, Ernest Hemingway vagy Jókai Mór – csak hogy említsünk néhány példát közülük. Ezek alapján valószínűleg már az iskolában sem bántad, hogy el kell olvasnod a kötelező olvasmányokat, sőt, a legtöbbet kimondottan élvezted is.

Te vagy az a típusú ember, aki inkább alaposan kiismer egyetlen embert, mint hogy több személyről tudj felületes dolgokat. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy inkább van kevés megbízható barátod, mint hogy sok felszínes haverral vedd körül magad. Az élet apró dolgait is képes vagy értékelni nagy lelkesedéssel, és neked mindennél többet jelent egy kedves mosoly vagy egy vidám beszélgetés.

Fantasy

Szereted azokat a történeteket, ahol a fantáziád szárnyra kaphat, és egy csodálatos képzeletbeli világ részesévé válhatsz. Ezért már gyerekként is nagyon érdeklődtél a mitológia felől, ez pedig a mai napig megmaradt benned.

Igazi álmodozó vagy, akinek kissé nehezére esik koncentrálni, mert a gondolataid folyton elkalandoznak másfele. A barátaid nagyon fontosak neked, és mindig alaposan megválogatod a szavaidat, mert tudod, hogy mennyire jó, ha vannak olyan emberek az életedben, akikre számíthatsz.

 

Történelmi fikció

Imádod a kitalált sztorikat, de ugyanakkor a tények embere vagy. Nem igazán rajongsz a meglepetésekért, ezért mindig jobb szereted tudni, mi történik a környezetedben.

Ebből kifolyólag a spontán kalandokra sem igazán vagy vevő; helyette mindent alaposan megtervezel, legyen az egy nyaralás vagy egy feladat. Oké, ez persze nem jelenti azt, hogy sosem lehet téged rávenni a spontaneitásra, de nem igazán jellemző rád, hogy hirtelen felindulásból hozz döntéseket.

Maximalista vagy a munkádban, és nagyon jó szemed van a részletekhez, ezért az embereket is gyakran megfigyeled. Szuperül tudsz olvasni a sorok között!

 

Horror

Akárcsak Stephen King, úgy te is azt vallod, hogy mindenkinek több horror regényt kellene olvasnia. Téged nem könnyű megijeszteni, és imádod az adrenalin érzését, ezért szívesen olvasgatsz ijesztő történeteket.

A baráti társaságodban te vagy az, aki nem fél bevállalni a kockázatos helyzeteket, és ha vidámparkba mentek, biztosan te vagy az első, aki fel akar ülni a hullámvasútra. A kommunikációs készségeid is nagyon szuperek, és úgy tudsz sztorikat mesélni, ahogy senki sem – ezért is imádnak téged hallgatni mások.

 

Thriller, krimi

Imádod azokat a történeteket, amelyekben a váratlan fordulat csak hosszú idő után bontakozik ki. Nagyon szuper tehetséged van ahhoz, hogy észrevedd az apró jeleket, és az életre is úgy tekintesz, mint egy titokra, amit meg kell fejtened, ezért is szereted a krimi, thriller könyveket.

Gyakran gondolkodsz az élet értelmén, és szeretsz ehhez hasonló témákon elmélkedni, így mindig vevő vagy egy kis filozofálásra. Ugyanakkor mégsem vagy hatalmas szószóló; a baráti társaságodban te inkább csendesebb vagy, de csak azért, mert szereted megfigyelni az emberek viselkedését.

 

Romantikus

Imádod a romantikus, szívhezszóló történeteket, ezért szinte kivétel nélkül ilyeneket olvasol? Ez arra utal, hogy rendkívül szenvedélyes vagy, és hiszel az igaz szerelemben; még akkor is, ha mostanában nem volt szerencséd ilyen téren. Igyekszel mindig pozitív életszemlélettel tekinteni a világra, mert azt gondolod, hogy így be tudod vonzani a jó dolgokat.

Az ismerkedés terén elég magasak az elvárásaid, ugyanakkor ha egy különleges férfivel találkozol, szinte első látásra képes vagy belezúgni. Életvidám természeted azért elég gyakran vonzza köréd az embereket!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást