Ezekre épül az egész megjelenésed! 5 féle alapdarab, aminek lennie kell a gardróbodban

Ezekre épül az egész megjelenésed! 5 féle alapdarab, aminek lennie kell a gardróbodban

Címlap / Stílus / Divat / Ezekre épül az egész megjelenésed! 5 féle alapdarab, aminek lennie kell a gardróbodban

Számtalan sikeres ember nyilatkozta már azt, hogy milyen óriási fordulópont volt az életébe, mikor sikerült kialakítania a tökéletes ruhatárat, mely lényegében 4-5 alapdarabra szokott épülni. A legnagyobb előnye az alapdaraboknak, hogy végtelen módon kombinálhatók, és ez által leveszik azt a terhet a vállunkról, mellyel sokan küzdünk reggelente, vagyis a „Mit vegyek ma fel?” dilemma. Az a pár alapdarab, amire lényegében az egész öltözködésünket építjük, szinte minden irányzat esetében azonos, így, ha ezekkel már rendelkezünk, sokkal egyszerűbb lesz a továbbgondolás is. Nézzük tehát, melyek azok a darabok, amik stílustól függetlenül, nem hiányozhatnak egyetlen nő gardróbjából sem!

A tökéletes fehérnemű

Mikor fiatalok és bohók vagyunk, gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy engedünk egy-egy mesésebb melltartó vagy bugyi csábításának. Ugyan kit ne venne le a lábáról egy csipke csoda?

A másik nagy heppünk a vicces mintákkal ellátott vonal. Igazából ezekkel a darabokkal sincsen semmi probléma, csakhogy, sokkal fontosabb, hogy komfortosan érezzük magunkat az adott bugyiban, melltartóban, zokniban vagy éppen harisnyában.

Ma már nem is kell annyira elválasztani a szépet a praktikustól, hiszen a márkásabb fehérnemű kínálatokban megtalálhatjuk az arany középutat.

És itt érkezünk el arra a pontra, mikor kiderül, mennyire gondolkozunk éretten.

Képesek vagyunk kiadni több tízezret pár bugyira vagy melltartóra, és lemondani arról, hogy annak az árából jól bevásároljunk a fast fashion üzletekben?

Tipp: Ha megtaláltad a hozzád leginkább illő fazont, amiben tökéletesen komfortosan érzed magad egész álló nap, legyen szó bugyiról vagy melltartóról, igyekezz beszerezni belőlük a három alapszínt: fehér, fekete és nude.

Toppok, trikók, body

Ez az alapdarab nem csak a rétegezés miatt fontos a hűvösebb időben! Egy tökéletesen hozzánk illő top vagy trikó ugyanis funkcionálhat ruhadarabként is, ha minőségi és igényes. Gondoljunk csak bele, mennyire szexi tud lenni, egy top-zakó párosítás!

Azonban, egy ilyen megjelenéshez nem vehetjük fel az ezer éves, megkopott, kinyúlt vagy éppen agyon cicomázott verziókat.

Hasonlóan a fehérneműkhöz, a toppoknál is aranyszabály, hogy minőségit válasszunk, amiből nem áll ki a cérna, nem izzadunk bele, és nem nyúlik ki az első viselést követően!

Ha megtaláltunk a tökéletes fazont, raktározzunk el belőle, amennyit csak tudunk, és időről-időre töltsük fel a készleteinket!

Tipp: Nem ritka, hogy egy adott fazon többféle stílusban is kapható. Érdemes ezekből is bevásárolni, hiszen olykor egy natúr, míg máskor egy csipkés verzió tehet nagyobb szolgálatot! Színekben itt is törekedjünk eleinte az alapokra, tehát a fehérre, feketére és nude-ra.

 

Pólók

Ez már egy kissé összetettebb eset, itt ugyanis sokkal inkább a szabás a fontos, nem a szín vagy az anyag. Hasonlóan a toppokhoz, egy basic póló is kiváló szolgálatot tehet, ha letisztult és kifinomult szettet szeretnénk összeállítani, amik még komfortosak is.

Emellett természetesen a rétegezésben is szerepet játszanak a pólók, és valljuk be, a legegyszerűbb egy sima pólóra felvenni egy pulóvert, hiszen az extrább verziókra olykor lehetetlen ráöltözni.

Tipp: Ha megtaláljuk az ideális szabást, ami tökéletesen áll rajtunk, akkor érdemes más-más anyagösszetételt is beszerezni belőle. Illetve a nyakkivágással is variálhatunk, hiszen egy adott fazonhoz általában tartozik kerekített és V kivágású is. A színek teljesen szabadon választhatók, de a mintákkal már óvatosabban bánjunk!

A nadrág

Talán a legnehezebb eset, hiszen a nadrágok már pont az a kategória, amiknél anyagtól és szabástól függően eltérő méretet kell vásárolnunk, és amik totálisan eltérően állnak mindenkin.

Éppen ezért fontos, hogy megtaláljuk azt a szabást, ami tökéletesen áll rajtunk, könnyen kombinálható, több színben is létezik, és rétegezhető, tehát télen, egy harisnyával kombinálva is hordható!

Ha megvan ez az egy alapdarab, akkor sokkal nyugodtabbak leszünk a többi vásárlásunk alkalmával, hiszen, ha nem találunk ideális nadrágot, akkor is tudjuk, van mihez nyúlnunk a szerkénybe!

Tipp: Nadrágnál is él a szabály, hogy érdemesebb a minőségibb vonalban gondolkodni, főként, ha hosszútávon szeretnénk élvezni a kényelmét, és nem azok zsörtölődni, hogy megint kikopott az anyag, de már nem kapható pont ez a típus.

Ha tehetjük, szerezzünk be az ideális darabból több színben is.

+1 A tökéletes magassarkú

Köztudott, hogy a magassarkúk és a kényelem általában nem járnak jegyben, kivéve, ha a felsőkategóriában keresgélünk!

Ma már több magyar márka kínálatából is válogathatunk, és meglepően tapasztalhatjuk, hogy amellett, hogy több órán át tökéletes komfortot biztosítanak, még tartósak is!

Egy basic magassarkút mindenképpen megéri betárolni, hiszen sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség, még ha alapjáraton inkább a sportosabb vonalat kedveljük is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást