Család / Életmód

Ezeket látnotok kell! Csodaszép mesefilmek az adventi időszakra

Ezeket látnotok kell! Csodaszép mesefilmek az adventi időszakra

Az ünnepre hangolódva a kicsik fantáziáját is egyre jobban mozgatják a karácsonyi mesék és filmek, ám egyáltalán nem árt körültekintően megváltogatni, melyek lesznek azok, amiket meg is néznek. 

Ha biztosra akarsz menni, szemezgess válogatásunkból, így biztosan tartalmas időtöltés lesz az adventi mesenézés!

1. Karácsonyi ének

Forgalmazó: Walt Disney Pictures

A rajzfilm az 1800-­as évek Londonát idézi fel egy klasszikus történeten keresztül. Az ünnep iránt részvétlen főhős, Ebenezer Scrooge ­(alias Jim Carrey) egy fösvény, mogorva öregember.

Hirtelen azonban fordul a szívtelen főhős élete, mikor meglátogatja őt a karácsony szelleme, és magával ragadja egy időutazásra, melynek során szembesül saját lehangoló, érzelmeket nélkülöző, magányos és pénzhajhász életével. A vénember kap egy utolsó esélyt – vajon sikerül-e átértékelnie, változtatnia életútján és jobbá tennie mások életét is?

2. Polar Expressz

Forgalmazó: Paramount Pictures, Warner Bros.

Mindannyian átestünk már azon a kisebb-nagyobb traumán, amikor megtudtuk, hogy a Télapó nem is létezik, és az ajándékok nem holmi varázslatos módon kerülnek a fa alá.

A 2004-es amerikai rajzfilm elsősorban azoknak a gyerekeknek szól, akik hite kezd megrendülni a karácsony köré szőtt mesékben. A Polar Expressz alig 10 éves főhőse, akit az Oscar-­díjas Tom Hanks alakít, szintén elérkezett abba az életszakaszba, amikor a Mikulás létezése és a karácsony köré szőtt történetek megkérdőjeleződnek.

Egyik éjszaka azonban minden újra álomszerűvé válik: egy monumentális, fekete vonat áll meg mesehősünk háza előtt, a mozdonyvezető beszállásra invitálja a habozó kisfiút. Innen egyenesen az Északi­sarkra pöfög a csillogó vonat tele pizsamás, apró utasaival, ahol a Mikulás személyesen választja ki azt a szerencsés kisgyereket, akinek elsőként adja át az ajándékot.

3. A szépség és a szörnyeteg: Varázslatos karácsony

Forgalmazó: Buena Vista Home Entertainment

A 90-­es években filmesítették meg Walt Disney egyik csodálatos, romantikus történetét, a Szépség és a Szörnyeteget. A Varázslatos karácsony a kedvelt páros ünnepéről szól 69 percben, pontosabban arról, hogyan tudja egy meleg, tiszta szívű lány felolvasztani imádott szörnyetegének fagyos szívét a szeretet ünnepén.

Az animációs világot gyönyörű dallamokkal teszik elragadóvá, így nem csoda, hogy az 1997-­es rajzfilm még mindig elbűvöli a mesenéző kislányokat. A történetben viszont az a legjobb, hogy alaposan körüljárja a szereplők tulajdonságain, problémáin és azok megoldásain keresztül, miről is szól valójában a karácsony.

+1 Az örök klasszikus

Bár nem mesefilm, de ha karácsony és szórakozás találkozására vágyunk a gyerekekkel, kár kihagyni a karácsony legtradicionálisabb filmjét.

Kevint, a szőke kisfiút szülei a nagycsaládi párizsi kiruccanásra készülés fejetlenségében otthon felejtik karácsonykor – persze, hogy a Reszkessetek betörők c. filmről van szó, amelynek világsikerén felbuzdulva elkészült további három rész is, de ha valamelyiket igazán érdemes családilag megnézni egy nevetős, könnyed délután eltöltése reményében, akkor az az első lesz.

Forgalmazó: 20th Century Fox

A hatalmas házban árván maradt gyerek, akit az akkor 10 éves Macaulay Culkin alakít, cseppet sem rémül meg a helyzettől – örömmel és sok vicces ötlettel találja fel magát a ház kizárólagos uraként. Mikor lassan unalmassá válik az egyedüllét, két balek betörő mászik be hozzá, de a furfangos Kevin találékonyságának és bátorságának köszönhetően alaposan elbánik velük!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást