Télen és ősszel kisebb a választék a boltok polcain, legalábbis ami a friss árukat illeti. Szerencsére azonban ilyenkor is van rá mód, hogy egészségesen és változatosan étkezz! Az alábbiakban megmutatjuk azokat a gyümölcsöket, amikkel ezekben a hónapokban is feltöltheted a készleteidet.
3/6 Kökény
A kökény nem annyira népszerű a boltokban, mint az áfonya, vagy éppen a málna, ribizli, pedig ez a gyümölcs vadon is könnyen megterem hazánkban.
Fanyar íze miatt leginkább lekvár és dzsem készül belőle, pedig a kökényt érdemes felhasználni turmixok, frissen préselt gyümölcslevek készítése, natúr joghurtok ízesítése során.
Ugyan a kökény az őszi időszakban érik, akkor szokták javasolni szedését, amikor az első dér már megcsípte, ilyenkor ugyanis már édeskésebb az íze.
Gyógyhatásait hosszasan sorolhatjuk: vér- és vesetisztító, emésztés serkentő, vérnyomáscsökkentő, vízhajtó, és magas a C-vitamintartalma, úgyhogy idén mindenképpen szerencsés, ha teszel vele egy próbát.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!