Ezek a legszebb szemsminkek az idei télre

Ezek a legszebb szemsminkek az idei télre

Címlap / Stílus / Arc / Ezek a legszebb szemsminkek az idei télre

A tél az az évszak, amikor rendszerint előkerülnek az erősebb színek a szemfestékes palettákból. Az idei szezonban sem lesz ez másként – az egészen merész, narancsos csillogástól kezdve a jeges, hűvös, mégis látványos és karakteres sminkekig minden divatos most, ami szikrázó hatást kelt.

Bronzos csillogás

A csillogó, fémes színek minden téli szezonban divatosak.

Idén az inkább narancsba hajló, mégis hidegebb bronzok kerülnek előtérbe, amelyek szürkével, barnás-zölddel is jól mutatnak, árnyékoláshoz pedig a szintén népszerű burgundit érdemes használni velük.

 

Földes színek

A sötét zöld évek óta nagy kedvence a téli sminkpalettáknak, de idén inkább földes, természetes árnyalatával hódít.

Ebben a sminkben aranyba úszik át és lilás-barnás színnel árnyalják, ezzel csillogást adva az egyébként sötétebb, de mégis nyers, naturális színeket használó sminknek.

 

Zöld szemhez burgundi

A lilás, bíboros színek egyszerre keltenek drámai, mégis elegáns hatást.

Használhatod őket árnyékoláshoz, satírozáshoz is, de lehet ez a szemfestéked domináns színe, sőt monokróm szemfestékként, vagy csak saját árnyalatukkal satírozva is jól állnak – főleg azoknak, akiknek a szemük kékes vagy szürkés zöld.

 

Narancsos pompa

A narancsos színek sokáig tabunak számítottak a szemfestésben, most azonban olyan népszerűek, hogy akár nappali sminkként is megállják a helyüket.

Válassz a bőrtónusodhoz illő, világosabb árnyalatot és dolgozd el bronzos, barackos színekkel a szemöldökcsont alatt.

 

Akár a csillagos égbolt

Az előbbi narancsos, barackos nappali sminkből könnyen alkalmi vagy éjszakai sminket készíthetsz, ha a szemhéjad mozgó részére csillogó festéket applikálsz, de ez a narancsos szín jó alap lehet akár a nagyobb méretű, egyedi glitterek felhelyezésére is.

Ha szeretnéd, hogy az ünnepi fények visszatükröződjenek a sminkeden, használj irizáló szemfestéket a szemhéj külső harmadában.

 

Természetes ragyogás

Ha inkább a visszafogott, natúr sminkeket részesíted előnyben, akkor próbálj ki valamilyen törtfehér, gyöngyház színű szemhéjpúdert, matt finissel.

Ez egyrészt simábbá, puhábbá teszi a szemkörnyéket, így sokkal kipihentebbnek mutatja a szemeidet, ráadásul fiatalít is, másrészt diszkrét ragyogást is kölcsönöz.

A szemöldökcsont alatti zugban valamilyen semleges, barnás nude színnel árnyékold a szemfestéked.

 

Jégkirálynő

A szürke, füstös szem természetesen idén sem megy majd ki a divatból, de ez is egy hűvösebb, jegesebb formában lesz népszerű.

A feketés vagy éppen az ezüstös színek helyett most egy hűvösebb, szürkébe hajló árnyalat lesz az, ami a legtöbb sminkmestert megihleti.

Ez az árnyalat barnával és lilás színekkel is szépen összedolgozható, ráadásul barna és zöld szeműeknek egyaránt jól áll.

 

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást