Életmód / Lélek / Táplálkozás

Ezek a legfájdalmasabb mondatok, amiket egy evészavarral küszködő embernek mondhatsz

Ezek a legfájdalmasabb mondatok, amiket egy evészavarral küszködő embernek mondhatsz

„De a változást csak akarni kell!”

Az étkezési rendellenesség minden esetben több mint nemet mondani a nassolásra, vagy éppen követni egy egyszerűnek tűnő étrendet. Egy ilyen problémával küszködő ember nem csak nagyon kitartó a diétájában, hanem mentálisan beteg. Mindennap szenved a betegségétől és az állapotán a legkevésbé sem segítenek az olyan megjegyzések, amik szerint kifejezetten akaratgyenge. 

 „Fejezd ezt be, a férfiak sem szeretik a vékony lányokat”

Biztos okot próbálsz keresni, hogy jobban érezze magát, de az ilyen mondatok nagyon mélyen bántják az étkezési rendellenességgel küszködőket. Már egyébként is hatalmas nyomást tesznek a saját vállaikra, nincs szükség arra, hogy még pakoljuk és pakoljuk rájuk a terheket. Főleg nem olyan kérdésben, ami abszolút egyénfüggő: a férfiak között is bőségesen akad, aki a vékony és akad, aki a teltebb lányokat kedveli – nem is beszélve arról, hogy a vonzalom nem csak abból áll, milyen a testfelépítésünk.

 „Ő is felszedett pár kilót, és olyan jól áll neki”

A jó példa segíthet, szerencsés, ha tudsz valakit, aki étkezési rendellenességgel küszködött és meggyógyult. Bár a hízás fontos része lehet ezeknek a betegségeknek a rehabilitációja során, sok esetben nem perdöntő a javulást tekintve. Már csak azért sem, mert a legtöbb beteg az egészséges tartományban tudhatja a testsúlyát. A mondat mögötti szándék érezhetően jó, de az étkezési rendellenességgel küzdő emberek gyógyulása nem a súlygyarapodástól függ, hanem attól, hogy képesek-e mentálisan helyrejönni. 

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást