Egészség / Életmód

Meglepő dolgok történnek a testeddel, ha evés után egyből szundizol egyet

Meglepő dolgok történnek a testeddel, ha evés után egyből szundizol egyet

Jelentkezhet a gyomorégés

Amikor eszel, a testedben megkezdődik az ételek megemésztése, amelynek során a gyomrodban lévő savak működésbe lépnek. Amikor épp ülsz vagy állsz, a gravitáció segítségedre van, hiszen ezek a folyadékok gond nélkül haladnak tovább lefelé. Ha viszont rögtön vízszintesbe helyezed magad a kanapén, a sav a gyomrod érzékeny részeit is elérheti, ami sajnos kellemetlen, égő érzéshez vezet.

Amennyiben evés után gyakran jelentkezik ez a probléma nálad, könnyen lehet, hogy a fekvő póz az elsődleges probléma.

Ugyanez egyébként este is igaz, ha vacsora után hamar ágybabújsz!

A jó alvás ellensége

Ha a szundi előtt viszonylag sokat ettél, alvás közben továbbra is emészteni próbálja ezt a gyomrod. Sokan nem is sejtik, hogy ez az apró részlet milyen erős hatással van az alvás minőségére, és arra, hogy mennyire kelsz utána kipihenten. Amikor a tested még ilyenkor is dolgozik, sokkal éberebb maradsz, ezért nem tudsz mélyebb álomba szenderülni, és gyakran fel is ébredhetsz közben. Persze ez attól is függ, hogy mit ettél: ha könnyű ebédet választottál, kisebb eséllyel okoz alvásbeli gondokat, de egy nehezebb, fűszeres fogás szinte garantáltan! 

Ne lepődj meg a rémálmokon

Ahogy írtuk is, az emésztés miatt nem fogsz tudni igazán mély álomba merülni, így pedig leginkább a REM-fázisban ragadsz meg. Ez az a ciklus, amikor sor kerül az álmokra, így evés után sokkal élénkebbé válnak ezek a képek. Olyannyira, hogy a rémálmok is gyakoribbak lesznek; ezért van az, hogy ha este teli hassal bújsz be az ágyba, szinte egész éjjel rosszakat álmodsz. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást