Noha a fenntarthatóság mellett és a túlfogyasztás ellen szól minden Nijmegen városában, ez még nem jelenti, hogy az itt lakók ne élveznék az életet. Sőt! A városban olyan kiváló helyek találhatóak, mint a De Nieuwe Winkel, egy vegetáriánus fine dining étterem, amely két Michelin-csillaggal és egy Zöld Michelin-csillaggal rendelkezik. A 2011-ben megnyitott étterem séfje, Emile van der Staak és csapata többfogásos, húsmentes, kísérleti kóstolómenüket készít. Ezekhez az alapanyagokat az étteremtől 13 km-re fekvő Groesbeek nevű faluban található "élelmiszer-erdőből" szerzik be – fűszernövények, gyökerek, virágok, diófélék és növények érkeznek erről a hathektáros földterületről, ami egy közönséges erdőre hasonlít, sűrűn benőtt bokrokkal és fákkal.
De van egy fő különbség: minden ehető benne. „Ez az első ilyen jellegű "élelmiszer-erdő" Európában, és egyike vagyunk azon kevés éttermeknek a világon, amelyek így szerzik be az alapanyagokat" - mondta Van der Staak. „Az étlapokat az erdőben termesztett több mint 400 különböző ehető növényfaj köré tervezzük, mint például az őszibarack, a gesztenye, a dió, a pawpaw és a japán szilva”.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!