Kikapcsolódás / Szórakozás

Éttermi etikett – 5 dolog, ami gyakran kiborítja a felszolgálókat

Éttermi etikett – 5 dolog, ami gyakran kiborítja a felszolgálókat

Problémás borravaló

Megértjük, ha nem ízlett a fogás, rosszak voltak a körülmények és a személyzet sem volt barátságosnak mondható, akkor fukarkodsz a borravalóval és inkább anélkül hagyod el az éttermet, az azonban nem túl udvarias és elegáns gesztus, ha mindennel elégedett voltál, sok pénzt költöttél a vacsorára és mégsem adsz borravalót.

Nem helyes, ha látszik rajta, hogy elvárja, hogy adj, de mégis illendő otthagynod neki egy kisebb összeget, ezzel a pincért és a helyet is megtiszteled.

Ügyet sem vetnek a felszolgálóra

Leülsz az asztalhoz a baráti társasággal és belefelejtkezel a beszélgetésbe? Beszélgetni még bőven lesz időtök, de előtte érdemes megrendelnetek a fogásokat. Vedd észre, ha odaáll mellétek a felszolgáló és adjátok le a rendeléseteket. Számára és számotokra is kínos, ha ügyet sem vetsz rá és udvariatlan leszel, mert úgy vagy vele, a pincér várhat, muszáj befejezned az éppen elkezdett sztorit.

A másik véglet, ha kézzel-lábbal mutogatsz a felszolgálónak. Lehet, hogy már itt az ideje, hogy fizessetek és távozzatok, de magadat hozod kellemetlen helyzetbe, ha látványosan elkezdesz integetni felé.

Hidd el, a profi pincérek szinte egy tekintetből tudják, hogy mit szeretne a vendég és hamarosan ott terem mellettetek.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást