Kikapcsolódás / Szórakozás

Éttermi etikett – 5 dolog, ami kiborítja a felszolgálókat

Problémás borravaló

Megértjük, ha nem ízlett a fogás, rosszak voltak a körülmények és a személyzet sem volt barátságosnak mondható, akkor fukarkodsz a borravalóval és inkább anélkül hagyod el az éttermet, az azonban nem túl udvarias és elegáns gesztus, ha mindennel elégedett voltál, sok pénzt költöttél a vacsorára és mégsem adsz borravalót.

Nem helyes, ha látszik rajta, hogy elvárja, hogy adj, de mégis illendő otthagynod neki egy kisebb összeget, ezzel a pincért és a helyet is megtiszteled.

Ügyet sem vetnek a felszolgálóra

Leülsz az asztalhoz a baráti társasággal és belefelejtkezel a beszélgetésbe? Beszélgetni még bőven lesz időtök, de előtte érdemes megrendelnetek a fogásokat. Vedd észre, ha odaáll mellétek a felszolgáló és adjátok le a rendeléseteket. Számára és számotokra is kínos, ha ügyet sem vetsz rá és udvariatlan leszel, mert úgy vagy vele, a pincér várhat, muszáj befejezned az éppen elkezdett sztorit.

A másik véglet, ha kézzel-lábbal mutogatsz a felszolgálónak. Lehet, hogy már itt az ideje, hogy fizessetek és távozzatok, de magadat hozod kellemetlen helyzetbe, ha látványosan elkezdesz integetni felé.

Olvastad már?  Apró lakberendezési trükkök, amivel prospektusba illőre alakíthatod otthonodat

Hidd el, a profi pincérek szinte egy tekintetből tudják, hogy mit szeretne a vendég és hamarosan ott terem mellettetek.

Oldalak: 1 2